AK Partili Elitaş: "Deniz Baykal ülke menfaatini öne çıkaran önemli bir devlet adamıydı"

AK Partili Elitaş: "Deniz Baykal ülke menfaatini öne çıkaran önemli bir devlet adamıydı"

Politika 11.02.2023 16:15:58 0
AK Partili Elitaş:
Tarih: 11.02.2023 16:15 Güncelleme: 11.02.2023 16:15
AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, bu sabah vefat eden CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın evine gerçekleştirdiği ziyaretin ardından, "Ülkesini, devletini seven, çok önemli meselelerde parti menfaati yerine ülke menfaatini öne çıkaran önemli bir devlet adamıydı. milli bir duruşu vardı" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın vefat ettiğini sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla bildirdi. Bu sabah Ankara’daki evinde 84 yaşında hayata gözlerini yumduğu öğrenilen Baykal’ın cenazesi, Ankara’nın Çankaya ilçesindeki evinden tabutla çıkarılarak Bilkent Şehir Hastanesi morguna götürüldü.
Ardından gün boyu taziye ziyaretleri sürerken, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da Deniz Baykal’ın eşi Olcay Baykal ile Aslı Baykal’a evlerinde taziyede bulundu.
Yarım saate yakın süren ziyaretin ardından Elitaş, yaptığı açıklamada Deniz Baykal ile uzun hatıraları olduğunu belirterek, “TBMM’den 2002 yılında milletvekili olduğumda o da ana muhalefet genel başkanıydı. Ülkesini, devletini seven, çok önemli meselelerde parti menfaati yerine ülke menfaatini öne çıkaran önemli bir devlet adamıydı. Milli bir duruşu vardı” diye konuştu.
Baykal’a Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı dileklerinde bulunan Elitaş, “50 yıllık bir siyasi geçmiş içerisinde bulunan, hakikaten önemli hizmetlere imza atmış, katkı sağlamış, muhalefet olarak Türkiye ile ilgili meseleleri ifade ederken çok büyük katkılar sağladığına inanıyorum” dedi.
Açıklamasının ardından Elitaş, gazetecilerle bir sohbet ortamında her gün 150 kadar milletvekilini deprem bölgelerine göndermeleri nedeniyle Meclis faaliyetlerine 1 hafta ara verileceğini, EYT görüşmelerinin 21 Şubat’ta yapılacağını söyledi.
Öte yandan siyasiler, Baykal’ın evine ziyaret gerçekleştirmeye devam ediyor.
Ayrıca Baykal için salı günü CHP’de ve TBMM’de düzenlenecek törenin ardından Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde cenaze namazı kılınacağı ve Devlet Mezarlığı’na defnedileceği öğrenildi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray hata yapmadı! Başakşehir'den 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Rize'yi iki golle geçtiler! Karadeniz derbisinin kazananı Trabzon


Van Spor

Kartal evinde yıkıldı! Beşiktaş Gençlerbirliği'ne mağlup oldu


Van Spor

Vanspor, Pendikspor Karşısında Kazançtan Döndü: Penaltı Kaçırıldı, Puan Paylaşıldı


Van Spor

20. Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreşleri görkemli başladı


Van Spor

Kamu Spor oyunları sona erdi


Van Spor

A Milli Futbol Takımı, FIFA sıralamasında 26. sıraya yükseldi


Van Spor

ETÜ, Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Evindar, güreşte Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’a para cezası


Van Spor

Yeni Malatyaspor-Muşspor maçının hakemi belli oldu


Van Spor

Öğrenciler ve aileleri futbol maçı yaptı, ortaya renkli görüntüler çıktı


Van Spor

Varto’da tenis antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığ’ın taekwondo gururları Romanya yolcusu


Van Spor

Erzurum’da cirit heyecanı başlıyor


Van Spor

Amatör Spor Kulüplerine nakdi yardım desteği


Van Spor

Kars’ta buz hokeyi heyecanı


Van Spor

PFDK’dan Yeni Malatyaspor’a 112 bin TL ceza kararı


Van Spor

Malatya Voleybol, evinde fırtına gibi esti


Van Spor

Beşiktaş U17, Tunceli’de


Van Spor

TVF 2. Lig: Elazığ Belediyespor: 3 - Muş Olimpik: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ