AK Parti yönetimi illerde ‘yeni yüzler, yeni isimler’ arayışına başladı

AK Parti yönetimi illerde ‘yeni yüzler, yeni isimler’ arayışına başladı

Politika 27.09.2022 10:33:37 0
AK Parti yönetimi illerde ‘yeni yüzler, yeni isimler’ arayışına başladı
Tarih: 27.09.2022 10:33 Güncelleme: 27.09.2022 10:33
2023 yılının Haziran ayında yapılması planlanan seçimler öncesinde milletvekili adayı olmak isteyen politikacılar yarışa başladı.
2023 seçimi öncesinde AK Parti yönetimi vekil listesini yeniden oluşturmaya hazırlanıyor. Milletvekillerinin performansını ölçen yönetim bir yandan da yeni isimler bulma arayışına girdi. Anket çalışması çerçevesinde oluşturulacak olan listede 81 ilde öne çıkan isimlerle ilgili çalışma başlatıldı.
2023 yılının Haziran ayında yapılması planlanan seçimler öncesinde milletvekili adayı olmak isteyen politikacılar yarışa başladı. AK Parti de özellikle teşkilatlarda bu nedenle hareketlenmeler artarken Genel Merkez yönetimi de bir yandan mevcut milletvekillerinin performansını ölçmeye başladı. Bir yandan da ‘yeni isimler yeni yüzler’ konusunda bir araştırma yapan parti yönetimi vatandaşın talep ve beklentilerine yönelik rapor hazırladı.
“Anketler öne çıkaracak”
28 Ekim’de açıklanacak olan AK Parti’nin 2023 vizyon belgesine gözler çevrildi. AK Parti’de bir yandan da 2023 seçimleri için milletvekili adaylıklarına ilişkin çalışmalar başlatıldı. Bu çerçevede, seçimlere 8 aylık bir süre bulunmasına rağmen, AK Parti yönetimi illerde ‘yeni yüzler, yeni isimler’ arayışına başladı. AK Parti kaynakları “Sahada bir yandan mevcut milletvekillerinin performanslarını değerlendiriyoruz. Bir yandan da her ilde öne çıkan yeni isimlerle ilgili çalışma yapıyoruz. Bunun için partide bir kurul oluşturulacak ve milletvekilli aday adaylıkları konusunda çalışacak. Ayrıca her ilde bir yandan da isimler üzerinde anket çalışması yapılıyor” dedi.
AK Parti kurmayları, bu seçimler için milletvekili aday adayları sayısında bir artış olacağını gözlemlediklerini belirterek “Teşkilatlar bu nedenle çok hareketle, çok sayıda il başkanı, eski il başkanları, eski vekiller adaylık için nabız yokluyor. Bu nedenle aday olmak isteyenlere belli kriterler getirilecektir” değerlendirmesini yaptı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ