AK Parti İl Başkanı Gören, çalışmalar hakkında bilgi verdi

AK Parti İl Başkanı Gören, çalışmalar hakkında bilgi verdi

Genel 15.06.2024 20:22:01 0
AK Parti İl Başkanı Gören, çalışmalar hakkında bilgi verdi
Tarih: 15.06.2024 20:22
AK Parti Malatya İl Başkanı Namık Gören, asrın felaketi sonrası Malatya’nın yeniden ayağa kaldırılması noktasında milletvekilleri ve belediye başkanları ile birlikte sürecin takipçisi olduklarını söyledi.
Parti il binasında Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Abdurrahman Babacan, İhsan Koca ve Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ile birlikte deprem sonrası sürdürülen çalışmalar hakkında bilgiler veren İl Başkanı Av. Namık Gören, son durumu paylaştı.
Malatya’da bugüne kadar 38 bin bağımsız birimin inşaatına başlanıldığını aktaran Gören, ilk etapta 17 bin 769 binanın şehrin çeperlerinde tespit edilen alanlarda yapımına başlanıldığını söyledi. Yine kırsalda 7 bin 550 kırsal konutun da ihalesinin yapılarak inşaatına başlanıldığını aktaran Gören, şehrin dokusunun bozulmaması adına gelen talepleri de baz alarak yerinde dönüşüm için rezerv alanlarının oluşturulduğunu söyledi.

Deprem bölgesinde ilk kez Malatya’da hayata geçirilen rezerv alanlar ile birlikte yaklaşık 36 bin konutluk alanı tespit ettiklerini belirten Gören, “Bu kapsamda toplamda 44 alanda rezerv alan ilan edilmek suretiyle bu alanların planlanması yapıldı. İnşallah şehrin yerinde ve yeniden imarı noktasında bir karar birliğine bir kanaate varıldı. İnşallah önümüzdeki dönemlerde bayramdan hemen sonra 3 bin konutun daha rezerv alanda planlanması ile 40 binin üzerindeki konutun ihalesi yapılmış inşasına başlamış olacak. Tabii bu arada ne yazık ki devletimizi bu süreçte göstermiş olduğu bu gücü, bizleri milletvekillerimizin, belediye başkanlarımızın, bakanlıklarımızın göstermiş olduğu bu gayreti itibarsızlaştırmak adına bazı kamuoyu organlarında, bazı ortamlarda ciddi manada bir itibarsızlaştırma çalışması yapıldığını kara propaganda faaliyeti yürütüldüğünü farkına vardık” dedi.

Malatya’da AK Parti teşkilatı arasında bir koordinasyonsuzluk olduğu algısı oluşturulmaya çalışıldığını da ifade eden Gören, “Bir kere şunun kesinlikle bilinmesini isteriz ki, milletvekillerimiz, büyükşehir belediye başkanımız ve bizler teşkilat olarak sürekli ama sürekli bir araya gelip şehrin sorunlarını şehrin sıkıntılarını, depremle birlikte oluşan yaraların, hasarların giderilmesi noktasında yapılması gereken çalışmaları istişare ediyoruz. Sürecin paydaşlarıyla bir araya gelmek suretiyle şehrin yeniden imarı noktasında yapılması gereken çalışmaların ciddi manada takipçisi oluyoruz. Sürekli vekillerimiz Büyükşehir Belediye başkanımız bizler sahadayız. Sahayı kontrol ediyoruz sahayı gözlemliyoruz vatandaşlarımızın sürecin paydaşlarının, STK’larımızın talepleri doğrultusunda şehrin yeniden imarı noktasında bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Allah’ın izniyle bir kere Malatya’da tek bir vatandaşımızın geçici barınma merkezlerinde kalmayana kadar biz bu çalışma gayreti azmi içerisinde olacağız. Birliktelik ile ortak akılla, ortak dil geliştirmek suretiyle, istişare kültürünü hâkim kılmak suretiyle gerek vekillerimiz gerek büyükşehir belediye başkanımız, gerek ilçe belediye başkanlarımız ile inşallah süreci tamama erdirecek ve bütün vatandaşlarımızın kalıcı konutlarına kavuşana kadar inşallah sürecin takipçisi olacağız” diye konuştu.

Malatya’da toplamda 72 bin hak sahibi olduğunu belirten Gören, ihaleye giren ve yapımına başlanan 38 bin konutun olduğunu söyledi. Hali hazırda Kurban Bayramı’ndan hemen sonra da ihale aşamasına gelen 3 bin civarında konutun da inşaatına başlanılacağını aktaran Gören, “Bu bahsettiğim 3 bin konut rezerv alanlarında. 65 bin 496 konutumuz var, bu 3 bin konutun da ihalesi yapıldıktan sonra geriye kalan 24 bin 700 konutumuz inşallah rezerv alanlarında projeleri yapılıyor, proje hazırlıkları devam ediyor. Projeler yapıldıktan sonra da Allah’ın izniyle onların da ihalesi yapılmak suretiyle bir an önce inşasına başlanacak” Malatyalı hemşerilerimiz müsterih olsunlar. Deprem ile birlikte günümüzde yaşanan bu yıkımın üstesinden gelebilecek kabiliyetteyiz, yetenekteyiz, niyetindeyiz. Bununla ilgili en ufak bir şüphe içerisinde bulunanlar Doğanyol’a bir baksınlar, Pütürge’ye, Kale’ye bir baksınlar. 2020 yılında yerle yeksan olan Doğanyol, Pütürge ve Kale’yi nasıl yeniden imar ettiysek başta Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Allah’ın izniyle Malatya’mızda eski güzel günlerine kavuşacak. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bazı kimseler, bazı gruplar, bazı şahıslar özellikle siyasi rant elde etmek uğruna yapılan bunca gayreti itibarsızlaştırmak adına birtakım kara propaganda çalışmaları faaliyetleri içerisindeler. Malatya AK Parti ailesi olarak bizler sürekli ama sürekli istişare ile koordine ile depremle birlikte meydana gelen hasarı giderme noktasında elimizden geldiğince bir gayret içerisindeyiz” ifadelerine yer verdi.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem