Ajlouni Açıkladı: Akıllı Cihazlar Siber Tehdit Altında!

Cep telefonları siber saldırı tehlikesi altında mı?

Bilim ve Teknoloji 19.09.2024 21:06:00 0
Ajlouni Açıkladı: Akıllı Cihazlar Siber Tehdit Altında!
Tarih: 19.09.2024 21:21

İSRAİL VE HİZBULLAH ARASINDAKİ SİBER SALDIRILAR TEKNOLOJİK CİHAZLARIN GÜVENLİLİĞİNİ TARTIŞMAYA AÇTI

İsrail'in Lübnan'da Hizbullah militanlarının kullandığı çağrı cihazlarını patlatarak düzenlediği siber saldırılar dünya genelinde endişelere yol açtı. Bu tür siber saldırıların akıllı telefonlar gibi çağrı cihazlarına da uygulanıp uygulanamayacağı konusu tartışılırken, İstanbul Atlas Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Naim Mahmood Musleh Ajlouni, siber saldırıların detayları hakkında bilgi verdi.

“BİR SALDIRI İÇİN ÜÇ ANAHTAR UNSUR GEREKLİ”

Lübnan'a yapılan siber saldırının nasıl gerçekleştiğini açıklayan Prof. Dr. Ajlouni, saldırının başarıya ulaşması için gerekli olan ana unsurların, ilgili yazılım sistemine hakimiyet, hedef cihazların IP veya MAC adreslerine erişim ve içeriden ya da dışarıdan bir güvensizlik durumunun bulunması olduğunu belirtti.

SİBER SALDIRILARIN ASKERİ SİSTEMLER ÜZERİNDEKİ ETKİSİ

Prof. Dr. Ajlouni, siber saldırıların teknolojik gelişmeler ve dijital altyapıya olan bağımlılık nedeniyle modern savaşların vazgeçilmez parçaları haline geldiğini ifade ederek, siber güçlerin düşmanın kritik altyapılarına zarar verebilecek yeterlilikte olduğunu ve sosyal medya üzerinden yayılan yanıltıcı bilgilerin de savaş stratejilerinin bir parçası olduğunu aktardı.

CEP TELEFONLARINDA PATLAYICI MADDE İHTİMALİ

Prof. Dr. Ajlouni, tüm cep telefonlarına uzaktan patlayıcı madde yerleştirilmesinin mümkün olmadığını belirtti ve telekomünikasyon şirketlerinin sıkı regülasyonlara tabi tutulduğunu, bu nedenle cep telefonu kullanıcılarının önemli bir riskle karşı karşıya olmadığını dile getirdi. Ayrıca, cihazlar hakkında detaylı bilgiye sahip saldırganların en fazla veri sızdırabileceğini, takip edebileceğini veya iletişimleri ele geçirebileceğini ancak patlayıcı yerleştirme fikrinin gerçekçi olmadığını vurguladı.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem