Aileler eylemlerine devam etti

Aileler eylemlerine devam etti

Asayiş 17.05.2023 14:08:01 0
Aileler eylemlerine devam etti
Tarih: 17.05.2023 14:08 Güncelleme: 17.05.2023 14:08
Muş’ta çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kandırılarak dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan ailelerin evlat nöbeti devam ediyor.
Kandırılarak dağa kaçırılan çocukları için HDP Muş İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi yapan anneler, evlat nöbetine kararlılıkla sürdürüyor. Ellerinde çocuklarının fotoğrafıyla bekleyişini sürdüren anneler, evlatlarına teslim olmaları çağrısında bulundu. Acılı anne Ayten Koçhan, 8 sene boyunca evladına hasret yaşadığını belirterek, “Ben Ersin’in annesiyim, 8 senedir çocuğum gitmiş ben haber alamıyorum. PKK’dan ve HDP’den çocuğumu istiyorum. Oğlum Ersin gel teslim ol, yolunuz yol değil. Gelin devletinize teslim olun. Artık yeter, anneler ve babalar olarak evlat hasretine dayanamıyoruz. Biz onlardan bir şey istemiyoruz, sadece evlatlarımızı versinler. Benim çocuğum gelse de gelmese de bir tane çocuk dağda kalana kadar ben bu eylemime devam edeceğim. Ben onlardan evladımı istiyorum versinler evladımı. Biz evlatlarımızın peşindeyiz. 8 senedir evlat hasreti yaşıyorum. Onlar olsa dayanırlar mı? Çocukları 1 saat eve gelmese deli olurlar. Evladımızı istiyoruz” dedi.
Evladına seslenen acılı baba Şemsettin Özcan ise 3 yıldır evlat nöbetini sürdürdüğünü ifade ederek, “6 sene önce HDP çocuğumu kaçırdı götürdü PKK’ya verdi. Çocuğum nerededir gözükmüyor. 3 senedir HDP’nin önünde çadırdayım. Buradan çocuğuma sesleniyorum, eğer sesimi duyuyorsan gel teslim ol. Bu dava Kürt davası değil, bunlar Müslüman değil. Nasıl ki dağda PKK’nın kökü kazındı, inşallah şimdide HDP’nin kökü buradan kazınacak. HDP, şimdi hava atsın ama sonu hayır değil onun. Çocuğumu HDP’den istiyorum” şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: aileler eylemlerine devam etti
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Avrupa Kış Sporları Haftası etkinlikleri Hakkâri’de düzenlendi


Van Spor

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ