Aile, Rojin Kabaiş Soruşturmasında Yeniden İfade Verdi: İki Savcı Göreve Atandı

Rojin Kabaiş soruşturmasında son gelişmeler: Ailenin yeniden ifadeleri alındı.

Van Haberleri 18.01.2025 22:52:00 0
Aile, Rojin Kabaiş Soruşturmasında Yeniden İfade Verdi: İki Savcı Göreve Atandı
Tarih: 18.01.2025 22:54 Güncelleme: 18.01.2025 22:52

Van'da gizemli bir şekilde ortadan kaybolan ve 18 gün sonra ölü bulunan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş ile ilgili soruşturma derinleşiyor. Soruşturma kapsamında, dosyaya bir savcı daha eklenirken, Rojin'in ailesi yeniden ifade verdi. 

İfadesini güncellemek üzere SEGBİS üzerinden konuşan Rojin'in babası Nizamettin Kabaiş, yeni savcı atamasının ardından ailenin tekrar adliyeye çağrıldığını belirtti. Kabaiş, soruşturmanın Rojin'in kişiliğini ve son dönemdeki ruh durumuna dair bilgiler toplamaya odaklandığını açıkladı.

Rojin'in annesi ve kız kardeşlerinin de yer aldığı ifade alımlarında, özellikle Rojin'in son zamanlarına dair ayrıntılar mercek altına alındı. Anne Kabaiş'in, kızının yemek yediğini gösteren fotoğraflar ve sesli mesajlar gönderdiğini, Rojin'in de alışverişe çıkacağını söylediği son telefon görüşmesine değinildi.

KIZININ KAYBOLDUĞU GECE KİTAP OKUDUĞU DETAYI

Rojin'in babası Nizamettin Kabaiş, soruşturmanın detaylarını paylaşırken, kızının kaybolduğu gece bir kitap okuyup internete girdiğini ve sonrasında kaybolduğunu ifade etti. Kızının okuduğu kitapları merak eden baba, kütüphaneden aldığı bilgiye göre Rojin'in okuduğu kitapları teslim ettiğini belirtti.

“İKİ SAVCI OLARAK ÇALIŞMALAR BİZİ UMUTLANDIRIYOR”

Soruşturmada görev alan iki savcının olması, Kabaiş ailesi için bir rahatlama kaynağı oldu. Nizamettin Kabaiş, savcıların ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Rojin'in davasının geniş toplum kesimleri tarafından takip edilmesini ve adaletin sağlanmasını umduğunu ifade etti.

DEVLET KURUMLARIYLA İLGİLİ ELEŞTİRİLER

Rojin'in babası, kızının yurt tarafından korunamamış olmasına ilişkin eleştirilerde bulunurken, konunun yanlış anlaşıldığına dair hassasiyet gösterdi. Ayrıca, telefon verilerinin hâlâ erişilebilir olmamış olması ve bu konuda yurt dışı kaynaklara başvurma ihtimalinden bahsetti.

Bu vahim olay ve ardından gelişen soruşturma, kamuoyunun ve Rojin Kabaiş'in ailesinin adalet arayışını sürdürdüğü bir süreç olarak devam ediyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kovancılarspor, Bölgesel Amatör Lig’e yükseldi


Van Spor

12 Bingölspor, seyircisiz maçta rakibini 7-1 mağlup etti


Van Spor

Bulanık Kopspor evinde kazandı


Van Spor

Erzincan 1. Amatör Küme’de yeni sezon heyecanı başladı


Van Spor

Türkiye şampiyonu Erzincan’dan


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Karacabey Belediyespor: 2


Van Spor

Erzurumspor FK - Adana Demirspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 7 - Adana Demirspor: 0


Van Spor

Malatya’da okul sporları tırmanış yarışmaları tamamlandı


Van Spor

Tekmanlı minik eskrimcilerden başarılı sonuçlar


Van Spor

Röveşata golünün kahramanları ödüllendirildi


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan toplu imza töreni


Van Spor

Iğdır FK - Ümraniyespor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Ümraniyespor: 1


Van Spor

Elazığ’da ‘Sağlıklı Yaşam’ kültürü gelişiyor


Van Spor

Elazığ’a bilek güreşinde 4 madalya


Van Spor

Kovancılar güreş takımı Elazığ’da 8 altın madalyayla zirveye çıktı


Van Spor

Şenkaya’da salon futbolu coşkusu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ