Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Elazığ’da kimsesizler mezarlığına gömülen engelli kızın mezar taşını yaptırdı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Elazığ’da kimsesizler mezarlığına gömülen engelli kızın mezar taşını yaptırdı

Genel 12.01.2023 11:20:46 0
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Elazığ’da kimsesizler mezarlığına gömülen engelli kızın mezar taşını yaptırdı
Tarih: 12.01.2023 11:20 Güncelleme: 12.01.2023 11:20
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Elazığ’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden ve annesinin kabul etmemesi nedeni ile kimsesizler mezarlığına gömülen 12 yaşındaki ağır zihinsel engelli kızın mezar taşını yaptırdı.
Edinilen bilgiye göre, doğuştan ağır zihinsel engelli Zühal G. (12), Erzurum’dan Elazığ’daki bir bakımevine nakledildi. Beslenme sorunu olan ve kısa süre kaldığı bakımevinden hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan çocuğun midesinden PEG ile beslenmesine devam edildi. Tedavisi sırasında hastanede hayatını kaybeden talihsiz kızın ailesi, cenazeyi kabul etmedi. Bunun üzerine morgdan alınan cenaze, Elazığ’daki kimsesizler mezarlığına defnedilmek üzere yola çıkarıldı. Asri mezarlıktaki camiye getirilen çocuğun cenaze namazı, mezarlık çalışanları tarafından kılındı. Cenaze, dualar eşliğinde kimsesizler mezarlığına defnedildi.
Defin işlemlerinin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından kimsesizler mezarlığına gömülen Zühal G.’nin mezar taşı hazırlanarak mezarlığa bırakıldı. Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Sait Çeçen de küçük kızın mezarına karanfil bırakmasının ardından dua etti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak bebek, çocuk, genç, yaşlı, engelli, şehit yakınları ve gazilere hizmet veren büyük bir aile olduklarını belirten Elazığ Sosyal Hizmetler Elazığ İl Müdürü Ali Sait Çeçen, “2 gün önce vefat eden 12 yaşındaki Zühal kızımız da büyük ailenin bir ferdiydi. 12 yıldır farklı illerde bizlerden yatılı hizmet almaktaydı. Maalesef 2 gün önce yaklaşık 1 yıldır tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Vefatından sonra şimdiye kadar yalnız bırakmadığımız gibi Bakanımız Derya Yanık’ın talimatlarıyla kızımıza hemen bir mezar yaptık. Kızımıza şuana kadar yapmış olduğumuz görevlerle yanında durduğumuz gibi bundan sonra da dualarımızla yalnız bırakmayacağımızı ifade etmek istiyorum” dedi.

’’Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak kimsesizlerin kimsesiyiz’’
Zuhal’in ailelerinin bir ferdi olduğunu vurgulayan Çeçen, ’’Kızımız bu ailenin büyük bir ferdiydi bundan sonra da bu büyük ailenin bir ferdi olarak kalacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak biz kimsesizlerin kimsesiyiz. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız şu ana kadar hiçbir ferdi hiçbir vatandaşı veya yaşlısını dışarıda sahipsiz ve yalnız bırakmamıştır. Bundan sonra da bırakmayacaktır. Rabbim küçük kızımızı rahmet etsin hepimizin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ