AİÇÜ’de “Erken Cumhuriyet Dönemi 19 Mayıs Jimnastik Şenlikleri (1930’lu Yıllar)” sergisi düzenlendi

AİÇÜ’de “Erken Cumhuriyet Dönemi 19 Mayıs Jimnastik Şenlikleri (1930’lu Yıllar)” sergisi düzenlendi

Eğitim 27.05.2024 11:36:52 0
AİÇÜ’de “Erken Cumhuriyet Dönemi 19 Mayıs Jimnastik Şenlikleri (1930’lu Yıllar)” sergisi düzenlendi
Tarih: 27.05.2024 11:36 Güncelleme: 27.05.2024 11:36
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde (AİÇÜ), 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında AİÇÜ Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri tarafından hazırlanan ve 1930’lu yıllara ait orijinal fotoğraflardan oluşan “Erken Cumhuriyet Dönemi 19 Mayıs Jimnastik Şenlikleri (1930’lu Yıllar)” sergisi düzenlendi.
AİÇÜ Recep Tayyip Erdoğan Kültür ve Kongre Merkezi Fuaye alanında gerçekleştirilen serginin açılıışına, AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mucip Genişel ve Prof. Dr. Serkan Kapucu, İbrahim Çeçen (IC) Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Günseli Çeçen, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Bayraktar ile akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Spor Bilimleri Fakültesi’nden Dr. Bayram Ali Sivaz, Doç. Dr. Baykal Karataş, Deniz Sağlamtaş ve Emre Dönmez tarafından hazırlanan “Erken Cumhuriyet Dönemi 19 Mayıs Jimnastik Şenlikleri (1930’lu Yıllar)”sergisini gezen Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut ve beraberindekilere bilgi veren Dr. Sivaz, “Uzun yılları kapsayan araştırmalar sonucu, 1930 ile 1940’lı yıllar arasında Türkiye’nin değişik bölgelerinde ‘İdman Bayramları’, ‘Jimnastik Şenlikleri’, ‘Spor Bayramları’ ve ‘19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramları’ isimleriyle düzenlenmiş olan jimnastik gösterilerine ait 563 fotoğraf içerisinden seçilen 80 orijinal fotoğraf yer almaktadır. Döneminin tanığı olan fotoğrafların tarihin tozlu raflarından geleceğe taşıyarak ziyaretçilerin beğenisine sunmak bizim için büyük bir gurur kaynağı oldu” diye konuştu.
Sergide yer alan fotoğrafları inceleyen Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, büyük bir emek verilerek bir araya getirilen yaklaşık 500 fotoğraf arasından seçilen 80 eserden oluşan serginin Türkiye jimnastik sporu tarihinde önemli bir yere sahip olacağını söyledi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ