AİÇÜ’de “Erken Cumhuriyet Dönemi 19 Mayıs Jimnastik Şenlikleri (1930’lu Yıllar)” sergisi düzenlendi

AİÇÜ’de “Erken Cumhuriyet Dönemi 19 Mayıs Jimnastik Şenlikleri (1930’lu Yıllar)” sergisi düzenlendi

Eğitim 27.05.2024 11:36:52 0
AİÇÜ’de “Erken Cumhuriyet Dönemi 19 Mayıs Jimnastik Şenlikleri (1930’lu Yıllar)” sergisi düzenlendi
Tarih: 27.05.2024 11:36 Güncelleme: 27.05.2024 11:36
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde (AİÇÜ), 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında AİÇÜ Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri tarafından hazırlanan ve 1930’lu yıllara ait orijinal fotoğraflardan oluşan “Erken Cumhuriyet Dönemi 19 Mayıs Jimnastik Şenlikleri (1930’lu Yıllar)” sergisi düzenlendi.
AİÇÜ Recep Tayyip Erdoğan Kültür ve Kongre Merkezi Fuaye alanında gerçekleştirilen serginin açılıışına, AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mucip Genişel ve Prof. Dr. Serkan Kapucu, İbrahim Çeçen (IC) Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Günseli Çeçen, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Bayraktar ile akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Spor Bilimleri Fakültesi’nden Dr. Bayram Ali Sivaz, Doç. Dr. Baykal Karataş, Deniz Sağlamtaş ve Emre Dönmez tarafından hazırlanan “Erken Cumhuriyet Dönemi 19 Mayıs Jimnastik Şenlikleri (1930’lu Yıllar)”sergisini gezen Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut ve beraberindekilere bilgi veren Dr. Sivaz, “Uzun yılları kapsayan araştırmalar sonucu, 1930 ile 1940’lı yıllar arasında Türkiye’nin değişik bölgelerinde ‘İdman Bayramları’, ‘Jimnastik Şenlikleri’, ‘Spor Bayramları’ ve ‘19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramları’ isimleriyle düzenlenmiş olan jimnastik gösterilerine ait 563 fotoğraf içerisinden seçilen 80 orijinal fotoğraf yer almaktadır. Döneminin tanığı olan fotoğrafların tarihin tozlu raflarından geleceğe taşıyarak ziyaretçilerin beğenisine sunmak bizim için büyük bir gurur kaynağı oldu” diye konuştu.
Sergide yer alan fotoğrafları inceleyen Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, büyük bir emek verilerek bir araya getirilen yaklaşık 500 fotoğraf arasından seçilen 80 eserden oluşan serginin Türkiye jimnastik sporu tarihinde önemli bir yere sahip olacağını söyledi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurum "Spor Şehri" unvanı ve tesis vizyonu ile EUSA 2028’e ev sahipliği yapacak


Van Spor

Elazığspor 59 yaşında


Van Spor

Başkan Sekmen; "Erzurum sadece kışın değil, sporun, gençliğin ve geleceğin de merkezi"


Van Spor

EUSA 2028, Erzurum’da düzenlenecek


Van Spor

Ova Beyleri tribünlerden süresiz çekildiğini açıkladı


Van Spor

Muş’ta futbol antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor hata yapmak istemiyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un 26. hafta konuğu Osmaniyespor


Van Spor

Iğdır FK - Çorum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Çorum FK: 2


Van Spor

Vali Taşolar tribünde taraftarlarla omuz omuza tezahürat yaptı


Van Spor

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ