AİÇÜ Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar Laboratuvarı Açıldı

AİÇÜ Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar Laboratuvarı Açıldı

Eğitim 28.11.2024 12:20:01 0
AİÇÜ Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar Laboratuvarı Açıldı
Tarih: 28.11.2024 12:20 Güncelleme: 28.11.2024 12:20
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nde, 7. Uluslararası Temel ve Uygulamalı Bilimlerdeki Gelişmeler Konferansı’nın (ICANAS 2024) desteği ile kurulan Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar Laboratuvarının açılışı yapıldı.
Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nde düzenlenen açılış törenine AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Rektör Yardımcıları, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mucip Genişel, Genel Sekreter Muhammet Nuri Kılıç ile akademisyenler ve idari personel katıldı.
Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut açılış töreninde yaptığı konuşmada, AİÇÜ’nün laboratuvarlarına yeni bir laboratuvar daha kazandırılmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi. ICANAS 2024’ün katkılarıyla kurulan Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar Laboratuvarının hayırlı olmasını dileyen Prof. Dr. Karabulut, katkı ve desteklerinden dolayı ICANAS Düzenleme Kurulu adına, ICANAS Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Önder Şimşek ve ekibine teşekkür etti.
Prof. Dr. Karabulut, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nde açılan Bilgisayar Mühendisliği bölümüne en kısa sürede öğrenci alımının gerçekleşmesi için çalışmalara devam ettiklerini belirtti. Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mucip Genişel de Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar Laboratuvarının açılmasındaki katkılarından dolayı Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut’a ve ICANAS Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Önder Şimşek ve ICANAS ekibine teşekkür ettiğini söyledi. Prof. Dr. Genişel, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nde ilk laboratuvarın açılmasının heyecanını yaşadıklarını ifade etti. Prof. Dr. Genişel, 2024 yılında Rektör Prof. Dr. Karabulut’un girişim ve destekleriyle kurulan Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nin simgesi olan logoyu Prof. Dr. Karabulut’a takdim etti.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

Muşlu sporculardan Muaythai Bölge Şampiyonası’nda büyük başarı


Van Spor

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

Hakkari, kış turizmi ve kayakta yükselişte


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ