Ahlat’ta yüzme maratonunun en küçüğü 3,5 saatte hedefe ulaştı

Ahlat’ta yüzme maratonunun en küçüğü 3,5 saatte hedefe ulaştı

Van Spor 10.08.2025 14:19:46 0
Ahlat’ta yüzme maratonunun en küçüğü 3,5 saatte hedefe ulaştı
Tarih: 10.08.2025 14:19 Güncelleme: 10.08.2025 14:19
Bitlis’in Ahlat ilçesinde merhum eski Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu anısına düzenlenen yüzme maratonu renkli görüntülere sahne oldu.
Bitlis’in düşman işgalinden kurtuluşunun 109. yıl dönümü programı kapsamında, Van Gölü’ne kıyısı bulunan Ahlat ilçesinde geçtiğimiz ay trafik kazası geçirerek vefat eden eski Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu anısına yüzme maratonu düzenlendi. 17 yüzücüden oluşan maraton ekibi, Kale Mahallesi sahilinde Van Gölü’ne dalış yaparak yüzmeye başladı. Sahil güvenlik ve sağlık ekiplerinin kontrol ve gözetiminde 6 kilometre kulaç atan yüzücüler, 3 ile 3,5 saat süren parkur sonunda Tunus Mahallesi’ndeki Ahlat Su Sporları Merkezine vardı.
Van Gölü kıyısında gerçekleştirilen etkinliğin en genç katılımcısı ise 15 yaşındaki yüzücü Ömer Aras Ayber oldu. Ayber, 6 kilometrelik zorlu parkuru 3,5 saatte yüzerek tamamladı. Maraton boyunca gösterdiği azim ve performansla dikkat çeken genç sporcu, diğer katılımcılar ve izleyiciler tarafından alkışlandı. Ömer Aras Ayber ilk defa bu kadar uzun mesafeli bir parkurda yüzdüğünü belirterek, "6 yaşından beri yüzüyorum ve yüzmeyi de çok seviyorum. Ahlat’ta 6 kilometrelik bir yüzme maratonu olduğunu duydum ve katıldım. 17 kişilik katılımcının arasında en küçük yüzücü bendim. Maratonun ilk 2 saatini rahat yüzebildim ama son 1,5 saatlik kısmında zorlandım. Bunun en büyük etkisi de Van Gölü’ndeki sodalı suyun yakıcı özelliğinin olmasıydı. Sonlara yaklaştığımda bayağı zorlandım hatta bizi takip eden teknedeki abilerimiz istersen bırak zorlama dediler ama ben azimle sonuna kadar sürdürdüm. Saat 13.00’da göle dalış yaparak yüzmeye başladık 3,5 saat süren yorucu maraton sonunda varış noktasına vardım. Bu çok yorucu olsa da benim içim çok güzel bir deneyim oldu. Önümüzdeki yılda yine katılmayı planlıyorum. Bir diğer amacım da İstanbul boğazındaki yüzme maratonuna katılmak" dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ