Ahlat’ta yüzme maratonunun en küçüğü 3,5 saatte hedefe ulaştı

Ahlat’ta yüzme maratonunun en küçüğü 3,5 saatte hedefe ulaştı

Van Spor 10.08.2025 14:19:46 0
Ahlat’ta yüzme maratonunun en küçüğü 3,5 saatte hedefe ulaştı
Tarih: 10.08.2025 14:19 Güncelleme: 10.08.2025 14:19
Bitlis’in Ahlat ilçesinde merhum eski Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu anısına düzenlenen yüzme maratonu renkli görüntülere sahne oldu.
Bitlis’in düşman işgalinden kurtuluşunun 109. yıl dönümü programı kapsamında, Van Gölü’ne kıyısı bulunan Ahlat ilçesinde geçtiğimiz ay trafik kazası geçirerek vefat eden eski Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu anısına yüzme maratonu düzenlendi. 17 yüzücüden oluşan maraton ekibi, Kale Mahallesi sahilinde Van Gölü’ne dalış yaparak yüzmeye başladı. Sahil güvenlik ve sağlık ekiplerinin kontrol ve gözetiminde 6 kilometre kulaç atan yüzücüler, 3 ile 3,5 saat süren parkur sonunda Tunus Mahallesi’ndeki Ahlat Su Sporları Merkezine vardı.
Van Gölü kıyısında gerçekleştirilen etkinliğin en genç katılımcısı ise 15 yaşındaki yüzücü Ömer Aras Ayber oldu. Ayber, 6 kilometrelik zorlu parkuru 3,5 saatte yüzerek tamamladı. Maraton boyunca gösterdiği azim ve performansla dikkat çeken genç sporcu, diğer katılımcılar ve izleyiciler tarafından alkışlandı. Ömer Aras Ayber ilk defa bu kadar uzun mesafeli bir parkurda yüzdüğünü belirterek, "6 yaşından beri yüzüyorum ve yüzmeyi de çok seviyorum. Ahlat’ta 6 kilometrelik bir yüzme maratonu olduğunu duydum ve katıldım. 17 kişilik katılımcının arasında en küçük yüzücü bendim. Maratonun ilk 2 saatini rahat yüzebildim ama son 1,5 saatlik kısmında zorlandım. Bunun en büyük etkisi de Van Gölü’ndeki sodalı suyun yakıcı özelliğinin olmasıydı. Sonlara yaklaştığımda bayağı zorlandım hatta bizi takip eden teknedeki abilerimiz istersen bırak zorlama dediler ama ben azimle sonuna kadar sürdürdüm. Saat 13.00’da göle dalış yaparak yüzmeye başladık 3,5 saat süren yorucu maraton sonunda varış noktasına vardım. Bu çok yorucu olsa da benim içim çok güzel bir deneyim oldu. Önümüzdeki yılda yine katılmayı planlıyorum. Bir diğer amacım da İstanbul boğazındaki yüzme maratonuna katılmak" dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

ETÜ, Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Evindar, güreşte Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’a para cezası


Van Spor

Yeni Malatyaspor-Muşspor maçının hakemi belli oldu


Van Spor

Öğrenciler ve aileleri futbol maçı yaptı, ortaya renkli görüntüler çıktı


Van Spor

Varto’da tenis antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığ’ın taekwondo gururları Romanya yolcusu


Van Spor

Erzurum’da cirit heyecanı başlıyor


Van Spor

Amatör Spor Kulüplerine nakdi yardım desteği


Van Spor

Kars’ta buz hokeyi heyecanı


Van Spor

PFDK’dan Yeni Malatyaspor’a 112 bin TL ceza kararı


Van Spor

Malatya Voleybol, evinde fırtına gibi esti


Van Spor

Beşiktaş U17, Tunceli’de


Van Spor

TVF 2. Lig: Elazığ Belediyespor: 3 - Muş Olimpik: 0


Van Spor

Elazığ Dart Takımı Türkiye’nin zirvesinde


Van Spor

Aşkale’den Erzurum’a şampiyonluk gururu


Van Spor

Pehlivanlar Malatya’da buluşacak


Van Spor

Erzincan Belediyesi birimler arası halı saha futbol turnuvası başladı


Van Spor

Hasköy’de badminton antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Türkiye - Gürcistan maçının tribün gelirleri Gazze’ye bağışlanacak


Van Spor

Elazığspor yeni hocasıyla 2’de 2 yaptı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ