Ahlat’ta Şehit Mesut Ardıç’ın adı ASM’de yaşatılacak

Ahlat’ta Şehit Mesut Ardıç’ın adı ASM’de yaşatılacak

Sağlık 26.04.2025 17:27:18 0
Ahlat’ta Şehit Mesut Ardıç’ın adı ASM’de yaşatılacak
Tarih: 26.04.2025 17:27 Güncelleme: 26.04.2025 17:27
Bitlis’in Ahlat ilçesinde, Şehit Mesut Ardıç’ın isminin verildiği Aile Sağlığı Merkezinin(ASM) açılışı yapıldı.
Ahlat’ın Kırklar Mahallesinde yapımı tamamlanarak hizmete başlayan Şehit Mesut Ardıç Aile Sağlığı Merkezinin açılışı düzenlenen programla gerçekleştirildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Kuran’ı Kerim tilavetinin okunmasıyla devam etti. Açılışta konuşan Bitlis Valisi Ahmet Karakaya, merkezin hayırlı olmasını dileklerinde bulundu. Vali Karakaya, "Milli şairimizin dediği gibi bizlere bu toprakları vatan olarak emanet eden şehitlerimizi her daim rahmetle minnetle anacağız. Bu topraklar dünyanın en güzel ama belki de en zor toprakları. Şehit vermeyi göze alamayan milletlerin barınabileceği bir toprak parçası değil. Milletimizin Anadolu’ya giriş yaptığı noktadayız. Böyle güzel bir esere Mesut Ardıç şehidimizin ismini vermekten büyük bir onur duyuyoruz. Bütün şehitlerimize Allah rahmet eylesin" dedi.
Sağlık hizmetinin bütün hizmetlerin başında geldiğini aktaran Karakaya, "İnsanoğlu sağlığı yerinde olmadığı zaman başka hiçbir konuda bir ihtiyacı gündemde tutamıyor. Çünkü sağlığınız varsa o zaman hayata tutunabiliyorsunuz. İşte sağlık hizmeti noktasında da birinci basamak olarak ilimizde 40’ıncı ASM’miz, şehidimizin ismiyle açılmış oluyor. Vatandaşımıza bütün hizmetlerde olduğu gibi sağlık hizmetini de her yıl daha iyiye getirmek için çaba sarf ediyoruz. 20 sene önce 3-4 tane uzman hekimi olan Bitlis’te, şu an 270 civarında uzman hekimimiz var. Neredeyse 100 kat artmış. Bu gerçekten muazzam bir başarı. Yeterli mi? Elbette ki değil. Vatandaşımız her şeyin en iyisine layık, en iyi hizmetlere layık. Onu da yapmak için her alanda arkadaşlarımızla birlikte yoğun bir çaba içerisinde çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
AK Parti Bitlis Milletvekili Turan Bedirhanoğlu ise ASM’ye şehidin adının verilmesinin oldukça anlamlı olduğunu ifade ederek, "Tabi şifa dağıtan merkezimize, bu vatana kanını dökerek borcunu ödeyen kıymetli şehidimiz Mesut Ardıç kardeşimizin, şehidimizin ismi verilmesi ayrıca bizleri mutlu etti. Tabii AK Parti iktidarlarının en önemli işi, hizmet, eser, yatırım. Birileri laf üretir, biz eserle konuşuruz. Birileri boş sözler üretir, biz üretimle konuşuruz. Birileri dedikodu yapar, bizler istihdamı arttırırız. İşte bugün de burada kıymetli bir eserimizin açılışını yapıyoruz" diye konuştu.
Bitlis İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Gökhan Güzeltaş da açılışı yapılan merkez ile ilgili bilgiler aktararak, "Merkezimiz toplamda 4 bin 500 nüfusa bakacak şekilde planlanmıştır. Hali hazırda bin 552 kişiye hizmet vermektedir. Aile sağlığı merkezimizde aktif olarak iki hekim görev yapmaktadır" dedi.
Konuşmaların ardından dualar eşliğinde Şehit Mesut Ardıç Aile Sağlığı Merkezinin açılışı yapıldı.
Açılışa Adilcevaz Kaymakamı ve Ahlat Kaymakam Vekili Nurhalil Özçelik, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, il protokolü, siyasi parti temsilcileri, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ