Ahlatlı esnaf, yerde bulduğu bir kese altını sahibine teslim etti

Ahlatlı esnaf, yerde bulduğu bir kese altını sahibine teslim etti

Genel 26.09.2024 18:36:30 0
Ahlatlı esnaf, yerde bulduğu bir kese altını sahibine teslim etti
Tarih: 26.09.2024 18:36 Güncelleme: 26.09.2024 18:36
Bitlis’in Ahlat ilçesinde esnaflık yapan Sani Kargın, iş yerinin önünü temizlerken bulduğu bir kese altını sahibine teslim etti.
Malazgirt’ten Ahlat’a gelen Ceyhun Demir isimli genç, cebinde bulunan bir kese içerisindeki 2 adet tam altın, 4 adet yarım altın ve 6 adet çeyrek altını düşürdü. İlçeden ayrıldıktan sonra altınları düşürdüğünü fark eden Demir, hem Malazgirt’te hem de Ahlat’ta altınlarını aramaya başladı. Demir, Ahlat Belediyesine anons vermek üzere gittiğinde, zabıta ekipleri tarafından altınlarının bulunduğunu öğrendi. Yapılan incelemeler sonrasında altınların sahibi olduğu tespit edilen Demir’e, belediye ekipleri tarafından altınları iade edildi. Altınlarının bulunduğuna oldukça sevinen Demir, "Dün Ahlat’a altınlarımı bozdurmak için geldim. Yukarı Çarşı’ya gittik. O esnada altınları düşürmüşüz. Sağ olsun bir esnaf arkadaş altınları bularak zabıtaya teslim etmiş. Onlarda belediyeye gelerek tutanak altına alıp kasaya bırakmışlar. Biz de Ahlat Belediyesine gelerek tutanakla birlikte altınlarımızı aldık. Bulan arkadaştan Allah razı olsun. 2 tam, 4 tane yarım, 6 tanede çeyrek altın vardı. Ortalama 110 bin TL yapıyor. Bizim için değerli bir para. Emeğimizle kazanmıştık" dedi.
Zabıta memuru Kamuran Balcı ise "Yukarı Çarşı’da Sani Kargın adlı esnafımız tarafından bulunarak bize teslim edilen altınları muhafaza altına altık. Belediyemize götürdüğümüz altınları müdürlerimizle birlikte tutanak eşliğinde kasaya bıraktık. Bugünde altınların sahibi bulundu. Sahibine ulaştırmanın mutluluğunu taşıyoruz" dedi.
Altınları bulan esnaf Sani Kargın da Ahlat’ta yıllardır esnaflık yaptığını belirterek, "Dün öğlenden sonra iş yerimin önünü temizlerken bir kesenin içerisinde altın buldum. Bunu zabıtaya teslim ederek insanlık görevimi yaptım" diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘talimatlara aykırı hareket’ sevki


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan geriye kusursuz stat zemini kaldı


Van Spor

Korkmaz kardeşlerden çifte başarı


Van Spor

Erzincan’da cirit gösterisine davet


Van Spor

Havalı silahlar seçmelerinde Erzincan rüzgârı


Van Spor

Malatya’dan 7 sporcu milli takım kampına gitmeye hak kazandı


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi, ÜNİLİG Türkiye şampiyonluğunu kutladı


Van Spor

Elazığ dartta Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Hakkari’de ‘satranç il birinciliği’ yapıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ