AGV Münevver Hanımlar Yüksek Öğrenim Kız Yurdu’nun temeli atıldı

AGV Münevver Hanımlar Yüksek Öğrenim Kız Yurdu’nun temeli atıldı

Genel 22.08.2025 09:15:45 0
AGV Münevver Hanımlar Yüksek Öğrenim Kız Yurdu’nun temeli atıldı
Tarih: 22.08.2025 09:15 Güncelleme: 22.08.2025 09:15
Abdurrahmangazi Vakfı’nın "Münevver Hanımlar Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu"nun inşaat temeli yapılan törenle atıldı. AGV’nin Şehit Bahattin Yıldız Erkek Öğrenci Yurdu’nun hemen yanında temelleri atılan kız öğrenci yurdunun bir kısmı da hanımların İslami ilimlerde öğrenim alacakları medrese olacak.
Temel atma töreni Ayasofya Cami imamı Bünyamin Topçuoğlu’nun okuduğu Kuran tilavetiyle başlandı. AGV Başkanı Abdulkadir Karataş’ın açılış konuşmasından sonra mikrofona gelen AGV Onursal Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ağırman, İstanbul için Eyüp Sultan, Ankara için Hacı Bayram Veli, Bursa için Emir Sultan ne ise Erzurum için de sahabe şehit Abdurrahman Gazi odur. Biz de Allah yolunda hizmet etmesini murat ettiğimiz vakfımıza Abdurrahman Gazi adını vermiştik. Yüksek öğrenim erkek yurdumuzun temelini attığımız gün arkadaşımız Bahattin Yıldız Afganistan’daki öğrencilere yardım için giderken uçak düşmesi sonucu şehit olunca onun adını verdik. Evi, yuvayı kuran, evlatlarımızın ilk muallimi olan hanımların İslami eğitim alacakları medresemizin ve yurdumuzun adını da "nurlu, entelektüel, aydınlanmış, ışık saçan" anlamlarına gelen "Münevver" koyuyoruz. Evet, hizmet binamızın adı "Münevver Hanımlar Yüksek Öğrenim Kız Talebe Yurdu" olacak. Hizmet almak isteyen her hanıma burada İslamî eğitim de verilecek. Yurdun yapımına en büyük desteği Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen vermiştir. Huzurlarınızda Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen’e şükranlarımı sunuyorum." dedi.
Başkan Sekmen: "Her zaman destek olacağız"
Daha sonra konuşan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Mustafa Ağırman hocanın projeyi kendisine tanıtmasından sonra her türlü desteği vereceğine dair taahhütte bulunduğunu söyleyerek aynı taahhüdü törene katılanların huzurunda bir kez daha yineledi ve milletin milli ve manevi değerlerini yaşatacak her hizmeti desteklediklerini ifade ederek AGV Münevver Hanımlar Kız Öğrenci Yurdunun hayırlı olmasını diledi. Temel atma töreninde Erzurum Milletvekili Selami Altunok’un yaptığı konuşmadan sonra Erzurum İl Müftüsü Rüstem Can dua ettikten sonra yurt inşaatının temeline ilk harç döküldü. Temel atma törenine Vali Yardımcısı Ahmet Özdemir, Erzurum Milletvekilleri Selami Altınok ve M. Emin Öz, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Reyyan Keleş, İl Müdürleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ