Ağrı’nın kültürel zenginlikleri kültür merkezi olma yolunda avantaj sağlıyor

Ağrı’nın kültürel zenginlikleri kültür merkezi olma yolunda avantaj sağlıyor

Kültür Sanat 14.01.2025 09:17:58 0
Ağrı’nın kültürel zenginlikleri kültür merkezi olma yolunda avantaj sağlıyor
Tarih: 14.01.2025 09:17 Güncelleme: 14.01.2025 09:17
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Türk Halk Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Akif Arslan, Ağrı’nın bir kültür merkezi olma potansiyelini barındırdığını belirtti.
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Türk Halk Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Akif Arslan, yaptığı açıklamada, Anadolu’nun giriş kapısı olan Ağrı’nın zengin bir kültürel mirasa sahip olduğunu vurgulayarak, "İlimiz, geçmişten günümüze âşıklık ve dengbejlik gibi sözlü kültür alanlarında, masal, halk hikayeciliği ve destancılık gibi anlatı türlerinde önemli bir birikim taşımaktadır. Bunun yanı sıra gastronomi gibi somut kültür değerlerimizle de güçlü bir geçmişe sahibiz. Bu zenginlikler, kent kültürünün oluşmasında önemli parametrelerdir" dedi.
Ağrı’nın kültür zenginliğinin, ilin turizm, kültür, sanat ve edebiyat potansiyeline önemli bir katma değer sağlayabileceğini ifade eden Arslan, bu potansiyelin değerlendirilmesi için çeşitli çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.
"Her yönüyle ilçeler çalışmaları önerisi"
Bölgenin kültürel değerlerinin tanıtımı ve korunması amacıyla ilgili kurumların daha fazla etkinlik düzenlemesi gerektiğini belirten Arslan, "Konferanslar, paneller ve sempozyumlar gibi etkinliklerin düzenlenmesiyle birlikte, her bir ilçede ’Her Yönüyle Doğubayazıt’, ’Her Yönüyle Eleşkirt’ gibi başlıklarla kültür, edebiyat ve gastronomi konularının ele alınmasını öneriyorum" ifadelerini kullandı.
Ağrı Valisi Mustafa Koç’un destek verdiği bazı kültür projelerine benzer projelerin devam ettirilmesi gerektiğini de vurgulayan Arslan, bu tür çalışmaların kentin tanıtımına ve kültürel mirasının korunmasına önemli katkılar sağlayacağını söyledi.
Ağrı’nın kültür ve sanat potansiyelinin değerlendirilmesi için daha fazla adım atılması gerektiğini belirten Prof. Dr. Arslan, bu süreçte yerel yönetimlerin, üniversitelerin ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliğinin önemine dikkat çekti.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Muşlu sporculardan Muaythai Bölge Şampiyonası’nda büyük başarı


Van Spor

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

Hakkari, kış turizmi ve kayakta yükselişte


Van Spor

Yıldız Kadınlar Voleybol İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Fenerbahçe, Göztepe'ye Yenilmezlik İstatistiğini Evinde Kaybetti! Şampiyonluk Yolunda Kritik Puan Erozyonu


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0 - 12 Bingöl Spor: 1


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Rüzgarı Esti


Van Spor

Erzurumlu Akademisyen Doç. Dr. İrfan Kurudirek Avrupa Herkes İçin Spor Birliği Başkanı Seçildi


Van Spor

Hakkarili sporculardan büyük başarı


Van Spor

24Erzincanspor Altınordu’yu 2-0 mağlup etti


Van Spor

Yüksekova’da "Kayaklı Koşu Barış ve Kardeşlik 1. Etap yarışması" heyecanı


Van Spor

Yeşilyurtspor sahasında Bingöl’ü ağırlıyor


Van Spor

Badminton’da Erzincan rüzgârı: 3 şampiyonluk, 1 ikincilik


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Doğu Anadolu Bölge Şampiyonası başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 5 - MKE Ankaragücü: 0


Van Spor

Kayakla Oryantiringde Milli Takım Seçmeleri Refahiye’de yapıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ