Ağrılı öğrenciler soba ve hijyen malzemesi üreterek afet bölgesine gönderiyor

Ağrılı öğrenciler soba ve hijyen malzemesi üreterek afet bölgesine gönderiyor

Genel 15.02.2023 10:36:47 0
Ağrılı öğrenciler soba ve hijyen malzemesi üreterek afet bölgesine gönderiyor
Tarih: 15.02.2023 10:36 Güncelleme: 15.02.2023 10:36
Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen depremin ardından, Ağrı’da bulunan meslek liseleri depremzedelere destek olmak için soba ve hijyen malzemeleri üretiyor.
Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremler nedeniyle bölgeye Türkiye’nin dört bir yanından yardım seferberliği başladı. Bu nedenle depremzedelere yardımda bulunmak isteyen Eleşkirt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri varillerden soba üreterek deprem bölgesine gönderirken, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ise sıvı sabun ve benzeri hijyen malzemeleri üreterek afet bölgesindeki vatandaşlara ulaştırıyor. Yaşanan afet nedeniyle büyük üzüntü duyduklarını dile getiren öğrenciler, afetzedeler için ellerinden gelen her şeyi yapmaya hazır olduklarını dile getirdi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak depremzedeler için gerekli yardımlara hazır olduklarını dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, "Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kimya atölyesindeyiz. Burada günlük 3 ton sıvı sabun ve diğer ürünlerden de günlük 6 ton işleme kapasitesine sahip bir tesis burası. Burada öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve yöneticilerimiz deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın hijyen ihtiyaçlarını gidermek üzere burada üretim gerçekleştiriyorlar. Biz bütün gücümüzle sonuna kadar tüm ülkemizin hizmetindeyiz. Aynı zamanda Eleşkirt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz de soba üretimi gerçekleştiriyor. Günlük 200 adet civarında soba üretiyoruz ve deprem bölgesindeki illerimize gönderiyoruz. Depremin ilk anından itibaren Milli Eğitim olarak Ağrı Valiliği koordinesinde su, ekmek ve diğer gıda ürünlerini deprem bölgesine ulaştırdık. Şu an da sıvı sabun gibi hijyen malzemelerine acil ihtiyaç olduğu talimatı geldi. Bizler de bu ürünleri hızlı bir şekilde üretiyoruz. AFAD’a teslim ediyoruz. Tüm ülkemize geçmiş olsun diyorum. Rabbim bir daha bu tür felaketleri ülkemize göstermesin inşallah" ifadelerine yer verdi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ