Ağrılı milli kayakçı, kız çocuklarına umut oluyor

Ağrılı milli kayakçı, kız çocuklarına umut oluyor

Van Spor 17.03.2024 12:21:00 0
Ağrılı milli kayakçı, kız çocuklarına umut oluyor
Tarih: 17.03.2024 12:21 Güncelleme: 17.03.2024 12:21
Ulusal birincilikleriyle Türk bayrağını dalgalandıran Ağrılı sporcu Zozan Malkoç, kız çocuklarını kayaklı koşu sporuyla buluşturuyor.
Kayaklı koşu branşında Balkan Kupası’ndaki birinciliğinin yanı sıra ulusal ve uluslararası yarışmalarda da madalyalar kazanan milli sporcu Zozan Malkoç, Ağrı Gençlik Spor ve İl Müdürlüğü bünyesinde kayaklı koşu antrenörlüğü yaparak kız çocuklarını geleceğe hazırlıyor. Başarılarıyla ülkeye kazandırdığı madalyaları başka kız çocuklarının da getirmesi için yaklaşık 20 sporcuyla çalışma yapan Malkoç, Türk bayrağını dünyanın her yerinde dalgalandırmayı hedefliyor.
Zorlu hava şartlarına rağmen çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini belirten milli sporcu, Ağrı Kayaklı Koşu antrenörü Zozan Malkoç, "13 yıldır kayaklı koşu sporunu yapıyorum. Kayaklı koşu sporu da engebeli arazide yapılan iniş-çıkış, düzlük alanda yapılan bir spordur. Dünyanın en zor sporu olarak da geçmektedir. İlkokul 4. sınıfta beden eğitimi öğretmenimin teşvikiyle başladım. Bir çok ulusal ve uluslararası yarışmalarda yarıştım madalyalar kazandım hem memleketim adına hem ülkem adına, şu anda Ağrı’da yeterli kar olmadığından dolayı, çok az bir karımız var onunla idare ediyoruz şimdilik. Şu anda Gençlik Spor Merkezi’nde antrenör olarak devam etmekteyim. Şu an 15-20 sporcuyla çalışıyorum alt yapıyı geliştiriyorum Ağrı’da, Balkanlar’da ilk üçüm var; birinciliğim, ikinciliğim, üçüncülüğüm. Dünya Gençler Şampiyonalarında yarıştım. Avrupa’nın hemen hemen her yerini gezdim, benden sonraki nesillere de özellikle kız çocuklarına ve benim izimden gelmeleri için elimden geleni yapıyorum. Ağrı’da oldukça kız çocuklarını kayak sporuyla tanıştırmak ve profesyonel anlamda bir sporcu yapmak istiyorum. Ben Ağrı’da geleceğin milli sporcularını hazırlıyorum, alt yapıyı geliştiriyorum. 2-3 yıldır kar imkanımız çok kısıtlı o yüzden çocukları şu kısıtlı kar imkanlarında çalıştırıyorum” ifadeleri kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da 9 bin öğrenciye yetenek taraması yapılacak


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi öğrencilerinden Türkiye şampiyonasında başarı


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi sona erdi


Van Spor

Erzurum GSİM’den ‘Fırsatları eşitliyoruz’ projesi


Van Spor

Elazığ’da geleneksel ezgilerle büyük rekabet


Van Spor

Oltu’da 6 köprülük dev yatırım hayata geçiyor


Van Spor

Hakkari’de Vatan Tepesi’ne zorlu kış tırmanışı


Van Spor

Oltulu taekwondocular Erzurum’dan madalyayla döndü


Van Spor

Kovancılarspor, Bölgesel Amatör Lig’e yükseldi


Van Spor

12 Bingölspor, seyircisiz maçta rakibini 7-1 mağlup etti


Van Spor

Bulanık Kopspor evinde kazandı


Van Spor

Erzincan 1. Amatör Küme’de yeni sezon heyecanı başladı


Van Spor

Türkiye şampiyonu Erzincan’dan


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Karacabey Belediyespor: 2


Van Spor

Erzurumspor FK - Adana Demirspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 7 - Adana Demirspor: 0


Van Spor

Malatya’da okul sporları tırmanış yarışmaları tamamlandı


Van Spor

Tekmanlı minik eskrimcilerden başarılı sonuçlar


Van Spor

Röveşata golünün kahramanları ödüllendirildi


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan toplu imza töreni


Van Spor

Iğdır FK - Ümraniyespor maçının ardından


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ