Ağrı’da yaz kurslarına katılan öğrenciler hem eğlendi hem öğrendi

Ağrı’da yaz kurslarına katılan öğrenciler hem eğlendi hem öğrendi

Eğitim 17.08.2023 17:11:19 0
Ağrı’da yaz kurslarına katılan öğrenciler hem eğlendi hem öğrendi
Tarih: 17.08.2023 17:11 Güncelleme: 17.08.2023 17:11
Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2022-2023 eğitim öğretim yılı yaz döneminde il genelinde 63 kurs merkezinde 162 Destekleme ve Yetiştirme Kursu (DYK) açtı. Bu kurslara toplam 2 bin 537 öğrenci katıldı.
Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, yaptığı açıklamada, yaz kurslarının öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimine katkı sağladığını söyledi. Kurslarda Matematik, İngilizce, Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı, Fen Bilimleri, Fizik, Kimya ve Biyoloji dersleri verildiğini belirten Kökrek, “Öğrencilerimiz yaz tatillerinde eğlenerek öğrenme fırsatı yakaladılar. Kurslarımızda bilimsel, eleştirel düşünme becerilerini geliştirmeyi amaçladık. Öğrencilerimizin matematik dersine ilgilerini artırarak matematik dersi okuryazarlığının güçlendirilmesi ve matematiğin günlük yaşam becerileriyle ilişkilendirilmesini sağladık. Öğrencilerimize İngilizce dersini sevdirmek, eğlenceli ve bilimsel etkinlikler ile öğrencilerdeki yabancı dil öğrenme becerilerini geliştirdik. Öğrencilerin dil ve edebiyat becerilerini güçlendirdik. Öğrencilere bilimsel beceriler yaparak yaşayarak öğrenme fırsatı verdik.” dedi.
Kökrek, kursların 1 Eylül 2023 tarihine kadar devam edeceğini ifade ederek, “Sürekli değişim ve gelişim içerisinde olan günümüz dünyasında eğitim ve öğretim faaliyetleri durağan değil kendini değiştiren, geliştiren ve yaşam boyu öğrenme ilkesinden hareketle her zaman diliminde yapılabilen bir faaliyet haline gelmiştir. Bu kapsamda Bakanlığımızın genel ve özel amaçlarına uygun olarak açtığımız yaz dönemi kurslarında, öğrencilerimizdeki öğrenme eksiklerini gidermek istedik.” diye konuştu.
Kökrek, tamamlanan 2022-2023 eğitim öğretim yılında il genelinde ortaokul ve lise düzeylerinde 291 kurs merkezinde 2830 öğretmenin görev aldığı 6081 DYK kursu açıldığını, bu kurslara 78627 öğrencinin katıldığını ve kursların başarıyla tamamlandığını da sözlerine ekledi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yüksekova’da "Kayaklı Koşu Barış ve Kardeşlik 1. Etap yarışması" heyecanı


Van Spor

Yeşilyurtspor sahasında Bingöl’ü ağırlıyor


Van Spor

Badminton’da Erzincan rüzgârı: 3 şampiyonluk, 1 ikincilik


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Doğu Anadolu Bölge Şampiyonası başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 5 - MKE Ankaragücü: 0


Van Spor

Kayakla Oryantiringde Milli Takım Seçmeleri Refahiye’de yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe, Kadıköy'de Aston Villa'ya Geçildi! UEFA Avrupa Ligi'nde Kritik Maçı Kaybetti


Van Spor

Anderson Talisca'ya Brezilya'dan İki Büyük Talip! Corinthians ve Gremio, Yıldızlı Futbolcu İçin Harekete Geçti


Van Spor

Youssef En-Nesyri, Juventus'a Transfer Oldu! İtalyan Devinden Fenerbahçe'ye 5 Milyon Euro Teklif


Van Spor

Elazığ Atatürk Stadyumu karla kaplandı


Van Spor

BEÜ’den Kick Boks Türkiye şampiyonluğu


Van Spor

BEÜ’de kros takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Uçan Türklerden önemli başarı


Van Spor

Iğdır FK, İbrahim Üzülmez ile yollarını ayırdı


Van Spor

Yusuf Demirtaş boccede Türkiye ikincisi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi’ne "Spor dostu kampüs" sertifikası aldı


Van Spor

Elazığlı boksör Buse Özgür, WAKO Kick Boks Avrupa Kupası’nda


Van Spor

Hakkarili sporcular Erzurum’dan 22 madalyayla döndü


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yeni yönetim görev dağılımı


Van Spor

Elazığ’ın pehlivanları Türkiye şampiyonası yolunda


Van Spor

Iğdır FK - Sakaryaspor maçının ardından


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ