Ağrı’da tıp fakültesine yerleşen öğrenci sayısı 4 yılda 5 kat arttı

Ağrı’da tıp fakültesine yerleşen öğrenci sayısı 4 yılda 5 kat arttı

Genel 5.09.2025 12:02:27 0
Ağrı’da tıp fakültesine yerleşen öğrenci sayısı 4 yılda 5 kat arttı
Tarih: 05.09.2025 12:02 Güncelleme: 05.09.2025 12:02
Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, kentte görev yapan basın mensupları ile bir araya gelerek eğitim yatırımları ve akademik başarılar konusunda değerlendirmelerde bulundu.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda konuşan Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, yaz tatili boyunca kent genelindeki okulların fiziki imkanlarını iyileştirmek için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi.
Öğrencilerin daha nitelikli ortamlarda eğitim almasının temel hedefleri olduğunu vurgulayan Kökrek, yürütülen çalışmalarla okul binalarının daha modern hale getirildiğini ifade etti.
Ağrı’da son yıllarda elde edilen akademik başarıların dikkat çekici bir şekilde arttığını belirten Kökrek, "2021 yılında Ağrı’da tıp fakültesini kazanan öğrenci sayısı 10 iken, 2022’de bu rakamı 24’e yükselttik. 2023’te yine son sınıf öğrencilerimizden tıp fakültesine yerleşenlerin sayısını 31’e çıkardık. 2024’te bu başarıyı daha da artırarak 54 öğrencimizin tıp fakültesine yerleşmesini sağladık. Bu yıl ayrıca AYT sayısal Türkiye birincisi olan bir öğrencimiz Ağrı’dan çıktı. İlk binde de çok sayıda öğrencimiz yer aldı." dedi.
Eğitimde elde edilen başarıların tesadüf olmadığının altını çizen Kökrek, öğretmenlerin özverili çalışmalarının, öğrencilerin gayretlerinin ve ailelerin desteğinin bu sonuçlarda önemli bir payı olduğunu kaydetti.
Kentte eğitim kalitesini artırmaya yönelik projelerin devam edeceğini dile getiren Kökrek, 2025-2026 eğitim öğretim yılında da başarıların artarak sürmesini hedeflediklerini belirtti.
Toplantıda ayrıca basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Kökrek, kamuoyunu doğru bilgilendirmedeki katkılarından dolayı yerel ve ulusal basın temsilcilerine teşekkür etti.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisi Tarih Yazıyor: İşte 404. Randevunun Tüm Detayları ve İstatistikleri!


Van Spor

Ligde istikrarsız sonuçlar alan Malatya Yeşilyurtspor, zirveden uzaklaşıyor


Van Spor

Başkan Şerifoğulları: "Elazığspor’un yanında olmaya devam edeceğiz"


Van Spor

Milli basketbolcu Melissa Vargas ehliyetini Malatya’dan aldı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 0 - Bucaspor 1928: 1


Van Spor

Bitlis 1916 Futbol Spor Kulübü namağlup yoluna devam ediyor


Van Spor

BAL 2. Grupta Malatyaspor: 1 - Viranşehir Belediyespor: 3


Van Spor

Yeni Malatyaspor sezonu kapattı


Van Spor

Özlem Melek Korkmaz dünya şampiyonu


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 5 - Yeni Mersin İdman Yurdu: 0


Van Spor

Serkan Özbalta: "Özlediğimiz bir galibiyetti"


Van Spor

Mustafa Alper Avcı: "Kırılgan bir yapıya sahibiz"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - İstanbulspor: 0


Van Spor

Olimpiyatlarda Elazığ’ın gururları


Van Spor

Hakkari’de Yıldız Kızlar Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Ağrı 1970 Spor Kulübü, eksik kadroyla Silifke deplasmanında


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ