Ağrı’da sağlık ekipleri, kar ve tipiye rağmen hastalara ulaştı

Ağrı’da sağlık ekipleri, kar ve tipiye rağmen hastalara ulaştı

Genel 28.12.2025 21:07:00 0
Ağrı’da sağlık ekipleri, kar ve tipiye rağmen hastalara ulaştı
Tarih: 28.12.2025 21:07 Güncelleme: 28.12.2025 21:07
Ağrı’nın Patnos ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi, hayatı olumsuz etkilemeye devam ederken sağlık ekipleri zorlu şartlara rağmen hastalara ulaşmak için seferber oldu. Ulaşıma kapanan köy yollarında iş makinelerinin desteğiyle ilerleyen ekipler, aynı gün biri hamile, diğeri kronik rahatsızlıkları bulunan hastayı hastaneye ulaştırdı.
Patnos ilçesine bağlı Sağrıca köyünde yaşayan hamile Sevda D., kar yağışı sonrası yolun kapanması nedeniyle evinde rahatsızlandı. Yakınlarının durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirmesi üzerine harekete geçen İl Özel İdaresi ekipleri, köy yolunun kapalı olması nedeniyle iş makinesi desteği talep etti. Kepçe ile açılan yolda ilerleyen sağlık ekipleri, köye ulaşarak hamile kadına ilk müdahaleyi evinde yaptı. Düşük tehlikesi bulunduğu belirlenen kadın, ambulansla Patnos Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Aynı saatlerde Patnos ilçesine bağlı Tanyeli köyünün Huni Mezrası’nda yaşayan 72 yaşındaki İbrahim K. için de alarm verildi. Hipertansiyon ve diyabet öyküsü bulunan, anüri (idrar çıkışının durması) tanısı olan hasta, yoğun kar ve tipi nedeniyle sağlık kuruluşuna ulaştırılamıyordu. Bölgeye yönlendirilen İl Özel İdaresi ekipleri, yine güçlükle açılan yol sayesinde hastaya ulaştı. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Kaya, ambulansla Patnos Devlet Hastanesi’ne teslim edildi.
Her iki hasta kurtarma operasyonunun da Ağrı İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Esra Beşer’in bizzat koordinasyonunda gerçekleştirildiği öğrenildi. Doç. Dr. Beşer, sahadaki ekiplerle sürekli irtibat halinde kalarak çalışmalara destek verdi.
Doç. Dr. Esra Beşer, yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışı ve tipinin etkili olduğu bölgelerde sağlık hizmetlerinin kesintisiz sürdürüleceğini vurgulayarak, "Kış şartları ne kadar ağır olursa olsun, vatandaşlarımızı yalnız bırakmıyoruz. Köy ve mezralarda hasta kurtarma çalışmalarımız kararlılıkla devam edecek" dedi.
Ağrı’da zorlu kış şartlarına rağmen sağlık ekiplerinin fedakar mücadelesi, bir kez daha takdir topladı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ İl protokolü basketbol maçında buluştu


Van Spor

Snowboard FIS European Cup Erzincan


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Isparta 32 Spor: 1


Van Spor

Kar ve ayaz altında şampiyonluk mesaisi


Van Spor

Snowboard’un yıldızları Ergan Dağı’nda buluştu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor 3 puan için Kırıkkale’de


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Adem Çağlayan’ın cezası belli oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor forvet hattını Tayyip Kanarya ile güçlendirdi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bizim için kazanımları oldukça yüksek, olumlu bir maç oldu"


Van Spor

Elazığ 2. Amatör Küme’de gruplar belli oldu


Van Spor

Recep Uçar: "Önemli bir avantajı kaybettik ama şansımızı son maça kadar kovalamak istiyoruz"


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor FK: 2 - Çaykur Rizespor: 0


Van Spor

Malatya’da 2. Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası başladı


Van Spor

Başkan Şebin’den, İHA Bölge Müdürü Türkez’e 10. yıl plaketi


Van Spor

Elazığspor, Elazığ’a dönüyor


Van Spor

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde büyük gelişim ve dönüşüm


Van Spor

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ