Ağrı’da sağlık alanında bir ilke imza atıldı, böbrek tümörü kapalı yöntemle alındı

Ağrı’da sağlık alanında bir ilke imza atıldı, böbrek tümörü kapalı yöntemle alındı

Sağlık 25.11.2025 16:08:29 0
Ağrı’da sağlık alanında bir ilke imza atıldı, böbrek tümörü kapalı yöntemle alındı
Tarih: 25.11.2025 16:08 Güncelleme: 25.11.2025 16:08
Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ilk kez uygulanan kapalı böbrek ameliyatı, hem hastanın hızla teşhis edilmesi hem de kısa sürede iyileşmesiyle dikkat çekti. "Normalde başka illere gidilen ameliyat artık Ağrı’da yapılıyor" mesajı verildi.
Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ilk kez gerçekleştirilen kapalı böbrek tümörü ameliyatı, 53 yaşındaki Ahmet Eser’e başarıyla yapıldı. Kentte sağlık hizmetlerinin gelişimi açısından önemli bir adım olarak görülen ameliyat, hem hızlı tanı süreci hem de hastanın kısa sürede sağlığına kavuşmasıyla dikkat çekti.
Ahmet Eser, haftalardır süren yan ağrısı şikâyetiyle hastaneye başvurdu. Yapılan tomografi sonucunda sol böbreğinde yaklaşık 2 santimetrelik bir kitle tespit edildi. Durumun ciddiyeti görülünce ultrason ve MR gibi detaylı tetkikler de aynı hastanede kısa sürede yapıldı. Bulgular tümör ihtimalini güçlendirince ameliyata karar verildi.
Hastanın yaşadığı süreci kendi sözleriyle anlatması, ameliyatın bölgede neden bu kadar önemli olduğunu da ortaya koydu. Eser, "Hocam bana sende kitle var dediğinde çok şaşırdım. Beni sakinleştirdi, ‘Allah’ın izniyle hallederiz’ dedi. Normalde böyle ameliyatların başka illerde yapıldığını biliyordum ama hocam ‘Önce Allah’a sonra bana güvenin, burada yapacağız’ deyince içim rahatladı," dedi. Ameliyat sonrası çok hızlı toparlandığını belirten Eser, "İki gün hastanede kaldım, bir haftada tamamen iyileştim. Daha önce bu tür ameliyatlar için başka şehirlere gidip çok yoruluyorduk. Kendi şehrimde bu ameliyatı olmak beni çok mutlu etti," diye konuştu.
Operasyonu gerçekleştiren Üroloji Uzmanı Op. Dr. Kayhan Tarım, böbrek tümörlerinin çoğunun belirti vermeden ortaya çıktığını söyleyerek, "Hastamızda da tomografi sonrası şüphe oluştu. Radyoloji ekibiyle birlikte tüm tetkikleri hızla tamamladık," dedi.
Dr. Tarım, kapalı ameliyatın günlük hayatı daha az etkilediğini vurgulayarak, "Açık ameliyat daha ağrılı olur, iyileşme uzun sürer. Kapalı yöntemle yaptığımız ameliyatta hem ağrı azdır hem de hasta kısa sürede ayağa kalkar. Hastamız da ameliyattan sonra iki gün içinde taburcu oldu," ifadelerini kullandı.
Patolojide tümörün tamamen temiz alındığının görülmesiyle hastanın ek bir tedaviye ihtiyaç duymadığını belirten Tarım, "Bu ameliyat, Ağrı’da kapalı cerrahi yöntemlerin gelişmesi açısından bir dönüm noktasıdır. Amacımız hastalarımızın başka illere gitmeden burada güvenle tedavi olabilmesi" dedi.
Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bu ameliyatın başarıyla yapılması, bölge halkına ileri cerrahi işlemlerin artık kendi şehirlerinde de uygulanabildiğini göstermesi bakımından önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

Iğdır FK’da teknik direktörlük görevine Hikmet Karaman getirildi


Van Spor

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

Erzincan Anadolu Lisesi badmintonda Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Kars Emniyet Futbol takımı Doğu Anadolu Şampiyonu oldu


Van Spor

Iğdır FK’de Kenan Koçak dönemi sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe’nin Süper Lig’de namağlup serisi 26. haftada bitti


Van Spor

Digorlu kızlar Türkiye yarı finallerinde Kars’ı temsil edecek


Van Spor

Curling kadın milli takımı, Dünya şampiyonası yolunda


Van Spor

Elazığspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Malatya’ya 4 milyar TL’lik spor yatırımı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ