Ağrı’da proje yazma eğitimi düzenlendi

Ağrı’da proje yazma eğitimi düzenlendi

Eğitim 27.10.2023 20:23:35 0
Ağrı’da proje yazma eğitimi düzenlendi
Tarih: 27.10.2023 20:23 Güncelleme: 27.10.2023 20:23
Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü, TÜBİTAK 2204 A ve B Proje yarışmalarına katılacak öğrencilerin danışman öğretmenlerine yönelik proje yazma eğitimi düzenledi.
26-27 Ekim tarihlerinde Araştırma Geliştirme Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitime 108 öğretmen katıldı. Eğitimde Van Bölge Koordinatörü Doç. Dr. Hayati Çavuş ve Van Bölge Koordinatörü Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Tüysüz başta olmak üzere ortaokullarda 10 alan, liselerde 12 alan için Ağrı ve farklı illerden gelen 12 akademisyen tarafından eğitimler verildi. Eğitimi tamamlayan öğretmenlere daha sonra sertifikaları verildi.
Sertifika töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, ilin TÜBİTAK’taki başarılarının bu eğitimler sayesinde artmasını beklediğini belirtti. Kökrek, “2022-2023 eğitim öğretim yılında 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projelerine ilimizden 440 başvuru, 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projelerine ise bin 26 başvuru olmuştur. Van’da gerçekleştirilen TÜBİTAK 2204-A yarışmasında yapılan değerlendirme sonucunda Necip Fazıl Kısakürek Anadolu İmam Hatip Lisesinde öğrenim gören öğrencimiz Muhammed Aydemir, öğretmeni Gökçehan Bulut ile birlikte hazırladığı ‘İnsansı Robotların Vücut Isı Yönetiminde Terleme Olayının Fotovoltaik Piller ile Sağlanması’ adlı projesi ile bölge birincisi olarak Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı. 2204-B kapsamında Ankara’da düzenlenen Türkiye finalinde Doğubayazıt ilçesindeki Şehit Emniyet Müdürü Zafer Koyuncu Yatılı Bölge Ortaokulundan danışman öğretmen Beray Ezgi Varkal eşliğinde öğrenciler Berrin Koroğlu ve Ela Hacıoğlu tarafından Türkçe alanında hazırlanan ‘Tulpar Bize Geldi’ projesi Türkiye birincisi oldu” dedi.
TÜBİTAK Van Bölge Koordinatörü Doç. Dr. Hayati Çavuş ise, ülkenin bilim temelli bilgi ve teknoloji üretimi ile milli teknoloji hamlesine ve bunun için ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynaklarının gelişimi süreçlerine katkı sağlamak amacıyla destekleyici ve teşvik edici programlar ile etkinlikler yürütüldüğünü ifade etti. Çavuş, “TÜBİTAK her yıl lise öğrencilerimize yönelik 2204-A Lise Öğrencileri ve 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nı düzenlemektedir. TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı kapsamında araştırma projeleri yarışmasına yönelik proje yazma eğitimi gerçekleştirilerek Ağrı ilinin başarısında artış olacaktır” diye konuştu.
Sertifika töreninde 12 akademisyen ve 108 katılımcı öğretmene sertifikaları İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek tarafından takdim edildi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ