Ağrı’da öğrencilerin başarısını artırmak için öğretmenler ev ziyaretleri yapıyor

Ağrı’da öğrencilerin başarısını artırmak için öğretmenler ev ziyaretleri yapıyor

Genel 9.10.2023 13:54:08 0
Ağrı’da öğrencilerin başarısını artırmak için öğretmenler ev ziyaretleri yapıyor
Tarih: 09.10.2023 13:54 Güncelleme: 09.10.2023 13:54
Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan “Bir Çayınızı İçeriz” projesi kapsamında il genelindeki 9 bin 500 gönüllü öğretmen, öğrencilerinin evlerini ziyaret ederek, onların eğitim durumları, çalışma koşulları ve aile ortamları hakkında bilgi alıyor. Proje sayesinde, öğrencilerin akademik başarısı, okula devamı ve veli-okul işbirliği artırılıyor.
Proje ile ilgili bilgi veren Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, öğrencilerin başarısında aile ve çalışma ortamının çok önemli olduğunu söyledi. Öğrencilerin evlerindeki kötü çalışma ortamının eğitimlerini de olumsuz etkilediğini belirten Kökrek, “Öğretmenlerimiz, öğrencilerinin aile içerisindeki çalışma koşullarını, ilişkilerini ve sıkıntılarını yerinde tespit ediyor. Sorunların ortadan kaldırılmasıyla öğrencilerin eğitimdeki başarısı da artıyor.” dedi.
Veli ziyaretleriyle velilerin okula ilgisini arttırmayı, veli-öğrenci-okul işbirliğini geliştirmeyi, akademik başarıyı artırmayı amaçladıklarını ifade eden Kökrek, özellikle devamsızlık sorunu olan öğrencilerin, evdeki sorunlarının çözülmesiyle okula gelmeye başladıklarını, proje kapsamında öğrenci velilerinin de eğitim-öğretim faaliyetlerine aktif olarak katılmaya başladıklarını vurguladı.
Öğretmenlerin bu ziyaretlerle toplumu, öğrencinin yaşadığı ortamı tanıdığını ve daha iyi empati kurma fırsatı elde ettiğini kaydeden Kökrek, “Okuldaki öğrencinin durumunu ve sıkıntılarını daha iyi anlama, oradaki çevresel şartları kavrama fırsatı buldular.” diye konuştu.
Kökrek, projenin amacının aile birliğine önem veren, çevreye ve canlılara duyarlı, okumaya değer veren ve bol okuyan, ülkesini, milletini seven, ülkesine, milletine faydalı olabilen insanlar yetiştirmek olduğunu sözlerine ekledi. Kökrek, geleceğin teminatı olan yavruların parlak ve güçlü yarınlara hazırlayan tüm meslektaşlarına teşekkür etti.
Proje hakkında görüşlerini paylaşan bazı öğretmenler de ev ziyaretlerinin hem kendilerine hem de öğrencilere faydalı olduğunu söylediler. Öğretmenler, öğrencilerin aileleriyle daha yakın ilişki kurduklarını, öğrencilerin de kendilerine daha çok güvendiklerini ve saygı duyduklarını belirttiler. Öğretmenler, ev ziyaretlerinin öğrencilerin motivasyonunu, başarısını ve okula bağlılığını artırdığını da dile getirdiler.
Proje, Ağrı’da eğitim kalitesini yükseltmek için önemli bir adım olarak görülüyor. Projenin devam edeceği ve daha fazla öğrenciye ulaşılacağı bildiriliyor.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ