Ağrı’da öğrenciler ve aileleri Siyer Yarışmasında heyecanla ter döktü

Ağrı’da öğrenciler ve aileleri Siyer Yarışmasında heyecanla ter döktü

Genel 9.02.2025 18:45:57 0
Ağrı’da öğrenciler ve aileleri Siyer Yarışmasında heyecanla ter döktü
Tarih: 09.02.2025 18:45 Güncelleme: 09.02.2025 18:45
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Türkiye genelinde düzenlenen ve yoğun katılımın olduğu Siyer Yarışması, Ağrı merkez ve ilçelerinde binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bu yıl 14’üncüsü düzenlenen ve "O’nu Oku, O’nu Yaşa" temasıyla gerçekleştirilen yarışma, saat 11.00 itibarıyla başladı. 78 ilde binlerce merkezde yapılan yarışmaya yüz binlerce kişi katıldı. Dört kategoride düzenlenen yarışmada, birinci ve ikinci kategoride 60, üçüncü ve dördüncü kategoride ise 75 soru soruldu. Yarışmada başarılı olan katılımcılara umre ziyareti dahil olmak üzere birçok ödül verilecek. Organizasyon kapsamında toplamda 1300’ün üzerinde ödül dağıtılacak. Birinci kategoride dizüstü bilgisayar, bisiklet, tablet ve akıllı bileklik gibi 400 ödül; ikinci kategoride dizüstü bilgisayar, bisiklet, tablet, drone ve teleskop gibi 600 ödül verilecek. Üçüncü kategoride dizüstü bilgisayar, çeyrek altın, tablet, drone ve teleskop olmak üzere 150 ödül, dördüncü kategoride ise dizüstü bilgisayar, yarım altın, çeyrek altın ve kol saati gibi 150 ödül dağıtılacak. Bunların yanı sıra üçü lise ve yetişkin kategorilerinde olmak üzere toplamda beş umre ödülü sahiplerini bulacak. Ayrıca kura yöntemiyle her kategoriden dört kişi olmak üzere toplamda 16 yarışmacıya çeyrek altın ödülü verilecek. Ağrı’da yarışmaya katılan öğrenciler ve aileleri büyük bir heyecan yaşadıklarını ifade etti. Yarışmaya katılan öğrencilerden Hüseyin Riyad Güler, "Her gün bir saat kitabımı okuyarak yarışmaya hazırlandım. Çok fazla tekrar yaptım ve kazanacağımı düşünüyorum." dedi.
Öğrencisini yarışmaya getiren Barış Ulutaş ise, "Kızımı yarışmaya getirdim. Çok çalıştı, Peygamber Efendimizin hayatını ezberlemeye çalıştı. Severek geldi ve başarı elde etmek istiyor." diye konuştu.
Organizasyonun önemine değinen öğrenci velisi Erhan Güler ise, "Bu yarışmayı düzenleyen Peygamber Sevdalılarına teşekkür ediyorum. Oğlum yoğun bir çalışma sergiledi. Sınavın ötesinde Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmesi ve araştırması çok değerliydi." ifadelerini kullandı.
"Peygamberimizin hayatını öğrenmeye teşvik ediyoruz"
Ağrı Peygamber Sevdalıları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Berat Bayraca, yarışmanın büyük bir organizasyon olduğunu vurgulayarak, "2012 yılından beri Siyer Yarışmasını düzenliyoruz. Bu yıl da yoğun bir katılım var. Amacımız, insanlarımızın Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmeleri ve örnek almaları için teşvik edici bir ortam oluşturmak." dedi.
Bayraca, "Peygamber Efendimizi tanıdıkça, onun hayatını öğrendikçe biz de, ailemiz de huzurlu olacak. Bu doğrultuda merkez ve ilçelerde ciddi bir katılım olduğunu görmek bizleri sevindiriyor." ifadelerini kullandı.
Yarışmaya katılan öğrencilerden Ayşe Berra Bengi, "Yarışmanın güzel geçeceğini düşünüyorum. Çok çalıştım, inşallah kazanırım." dedi.
Bilal Arif Bengi ise, "Ben de çok çalıştım ve Peygamber Efendimizin hayatını öğrendim. İnşallah kazanacağım ama çok heyecanlıyım." diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF, Bundesliga Yıldızı Mert Kömür'ü Milli Takım İçin İstihbarat Çalışmasına Aldı


Van Spor

FIFA’dan Yeni Malatyaspor’a puan silme cezası


Van Spor

Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar, mali nedenlerle Kadınlar 2. Ligi’nden çekilme kararı aldı


Van Spor

Muşspor Başkanı Cengiz’den hakem yönetimine sert tepki


Van Spor

Vali Aydoğdu, sporcuları makamında ağırladı


Van Spor

Elazığspor - Karaman FK maçı biletleri satışta


Van Spor

Arıcak’ta dama turnuvası başladı


Van Spor

Yeni Malatyaspor kalesini gole kapatamıyor


Van Spor

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ