Ağrı’da kayıt parası ve bağış alınmayacak

Ağrı’da kayıt parası ve bağış alınmayacak

Eğitim 20.08.2023 17:35:14 0
Ağrı’da kayıt parası ve bağış alınmayacak
Tarih: 20.08.2023 17:35 Güncelleme: 20.08.2023 17:35
Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, 2023-2024 eğitim öğretim yılında okul kayıtlarında zorunlu bağış veya kayıt parasının alınmayacağını söyledi.
Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda ilköğretim zorunlu ve devlet okullarında eğitimin parasız olduğunu hatırlattı.
“Öğrenci velileri hiçbir surette bağış yapmaya zorlanamaz. Okul öncesi eğitim de dahil olmak üzere kayıtlarda herhangi bir bağış ya da kayıt parası alınmayacaktır. Okul aile birlikleri aracılığıyla da velilerden kayıt parası adı altında herhangi bir talepte bulunulmayacaktır. Kayıt dönemi sona erdiğinde gönüllü isteyen herkes okul aile birliklerine bağış yapabilecektir.” diyen Kökrek, velilerin bu konuda duyarlı olmalarını istedi.
Kökrek, il genelindeki okullarda yeni eğitim-öğretim yılı hazırlıklarının da devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti:“Okullarımız baştan sonuna kadar tüm bölümleri yıkanarak, yeni eğitim-öğretim yılı başlamadan hazır olacaktır. 2023-2024 eğitim öğretim yılı, 11 Eylül 2023 Pazartesi günü ilk ders zilinin çalmasıyla başlayacaktır. İl genelinde yapımı devam eden okullarımızın sorunsuz şekilde tamamlanması için çalışmalarımız sürmektedir. Yapımı devam eden okullarımızın denetimlerini de yapıyoruz.”
Kökrek, insanlığın ortak umudu, geleceği ve en önemli hazinesi olan öğrencilerin her şeyin en güzeline layık olduklarını vurgulayarak, şöyle devam etti: “Okuyan, anlayan, araştıran, düşünen, günceli çağdaş yaklaşımlarla değerlendiren, bilimi ve teknolojiyi yararlı bir şekilde kullanan, milli ve manevi değerlere bağlı, evrensel insani değerleri tam olarak algılamış, kendine güvenen bireyler olarak yetiştirebilmek en büyük hedefimizdir. Tüm mesai arkadaşlarımızla birlikte bunu başarmak için gayretle çalışacağız. İlimizde başarıyı ve kaliteyi kalıcı hale getirmek, her zaman her yerde ve her şartta daha iyiye ulaşmak, bilimsel ve teknik gelişmeleri özümseyip bunları eğitime uygulamak için çabalıyoruz. Geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz evlatlarımızı, zamana ve geleceğe yön veren, değerlerine sahip çıkan ve bu ülkenin ihtiyacı olan nesiller olarak yetiştirmek için çalışıyoruz.”
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeşilay Türkiye Rafting Şampiyonası ve Milli Takım Seçme Yarışları başladı


Van Spor

Kars 36 Spor U16 Takımı Türkiye Şampiyonası için Bingöl yolunda


Van Spor

Kars’ı gururlandıran başarı: Şampiyon takım yarı finalde


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri etkisi


Van Spor

ETÜ’lü Bingül kardeşler, Zihinsel Engelliler Dünya Kayak Şampiyonası’nda 6 madalya kazandı


Van Spor

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 3 - Beykoz Anadolu: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor: 5 - Kahramanmaraş İstiklal Spor: 1


Van Spor

Bulanık’ta gençler spora kazandırılıyor


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 3 - Osmaniyespor: 2


Van Spor

Meşaleler Dadaşların özel gururları için yandı


Van Spor

Erzurum, Avrupa’nın en prestijli üniversite spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak


Van Spor

AK Parti’den bin taraftara maç bileti hediyesi


Van Spor

Erzurum "Spor Şehri" unvanı ve tesis vizyonu ile EUSA 2028’e ev sahipliği yapacak


Van Spor

Elazığspor 59 yaşında


Van Spor

Başkan Sekmen; "Erzurum sadece kışın değil, sporun, gençliğin ve geleceğin de merkezi"


Van Spor

EUSA 2028, Erzurum’da düzenlenecek


Van Spor

Ova Beyleri tribünlerden süresiz çekildiğini açıkladı


Van Spor

Muş’ta futbol antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor hata yapmak istemiyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un 26. hafta konuğu Osmaniyespor


Van Spor

Iğdır FK - Çorum FK maçının ardından


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ