Ağrı’da asayiş ve güvenlik toplantısı yapıldı

Ağrı’da asayiş ve güvenlik toplantısı yapıldı

Asayiş 10.03.2025 16:18:39 0
Ağrı’da asayiş ve güvenlik toplantısı yapıldı
Tarih: 10.03.2025 16:18 Güncelleme: 10.03.2025 16:18
Ağrı’da Vali Mustafa Koç başkanlığında asayiş ve güvenlik bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Ağrı Valiliği toplantı salonunda asayiş ve güvenlik bilgilendirme toplantısı yapıldı. Düzenlenen toplantıda İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Fatih Cemal Kiper ve İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar ile birlikte kentteki güvenlik konuları hakkında bilgi aktaran Vali Mustafa Koç; asayiş, terör, kaçakçılık ve organize suçlar, göçmen kaçakçılığı, siber ile trafik konularına değindi.
Ağrı’da güvenliğin sağlanması için tüm birimlerin sahada olduğunu vurgulayan Ağrı Valisi Mustafa Koç, "Şubat ayında ilimizde kasten yaralama, tehdit, hakaret, kişilerin huzur ve sükûnunu bozma, konut dokunulmazlığını ihlal gibi ’kişilere karşı işlenen’ suçlarda, 2024 yılı Şubat ayında 194 olay yaşanmışken, 2025 yılı Şubat ayında bu sayı 164’e düşmüş ve yaşanan olay sayısında yüzde 16 oranında bir azalma meydana gelmiştir. Kişilere karşı işlenen suçların yüzde 96’sı aydınlatılmıştır. Ayrıca dolandırıcılık, yağma, hırsızlık gibi ’mal varlığına karşı işlenen’ suçlarda ise 2024 yılı Şubat ayında 38 olay yaşanmışken, 2025 yılı Şubat ayında bu sayı 31’e düşerek bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 19 oranında bir azalış meydana gelmiştir. Mal varlığına karşı işlenen suçların ise yüzde 84’ü aydınlatılmıştır. Kişilere ve mal varlığına yönelik aranması devam eden 203 kişi yakalanarak adli makamlara teslim edilmiştir. Aranması bulunan şahısların yakalanmasına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında 203 aranan şahıs yakalanarak adli makamlara teslim edilmiştir" ifadelerine yer verdi.
Uyuşturucu tacirlerinin Avrupa piyasalarına ulaşmak için Türkiye’yi transit geçiş güzergahı haline getirmek istediklerini ancak buna fırsat vermeyeceklerini söyleyen Vali Koç, "2025 yılı Şubat ayında 20 uyuşturucu operasyonu gerçekleştirilmiş, 72 uyuşturucu olayına müdahale edilmiştir. Bu çalışmalar neticesinde 22 kişi hakkında adli işlem yapılmış, bu şahıslardan 17’si tutuklanmıştır. Bu operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucu maddeler 3 bin 830 gram metamfetamin, 290 gram esrar, 1 gram eroin, 35 gram skunk, 1 gram afyon sakızı, 30 gram bonzai, 387 adet sentetik uyuşturucu hap ele geçirilmiştir" dedi.
Yine uyuşturucu gibi kaçakçılık konusunda da sınır ili olma nedeniyle çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüklerini belirten Vali Mustafa Koç teröre de geçit vermediklerini vurgulayarak, "2025 yılı Şubat ayında kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele kapsamında gerçekleştirilen çalışmalarda, 42 kaçakçılık olayına müdahale edilmiş olup, bu kapsamda yapılan operasyonlarda 1 yerel kaçakçılık çetesi çökertilmiştir. Ruhsatsız silah ve silah kaçakçılığına yönelik yapılan operasyonlar neticesinde 38 silah ele geçirilmiş, 58 kişi hakkında adli işlem yapılmıştır. Kaçakçılık ve organize suçlarla mücadelede vatandaşlarımızdan beklentilerimiz; kaçak ürün kullanmaktan kaçınmaları ve yasal ticareti desteklemeleridir. Valiliğimiz, güvenlik güçlerimizin üstün gayreti ve halkımızın desteğiyle, kaçakçılık ve organize suçlara karşı kararlılıkla mücadeleye devam edecektir" şeklinde konuştu.
Ağrı’nın stratejik konumundan dolayı göçmen akışının yoğun olduğunu belirten Vali Mustafa Koç, göçle mücadele noktasında da etkin bir mücadele ile başarı elde ettiklerini vurgulayarak, "Düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığı hem ulusal güvenliğimizi tehdit eden hem de kamu düzenini bozan ciddi bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Ağrı, coğrafi konumu nedeniyle yasa dışı geçişlerin önlenmesinde kritik bir noktada yer almakta olup, bu tehditle mücadelede kapsamlı ve kararlı bir çalışma yürütülmektedir. Valiliğimiz koordinasyonunda, güvenlik birimlerimizin özverili çalışmalarıyla yasa dışı göçmen hareketliliğine karşı önleyici tedbirler alınmakta ve suç organizasyonlarına karşı etkili operasyonlar düzenlenmektedir. Bu kapsamda, 2025 yılı Şubat ayında 33 göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti operasyonu gerçekleştirilmiştir. Bu operasyonlar neticesinde 10 şahıs tutuklanmış, 6 şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, 9 araca el konulmuştur. Hudut birliklerimiz tarafından yapılan çalışmalar sonucunda 481 düzensiz göçmenin ülkemize girişi engellenmiştir. Ayrıca, ilimizde 6 adet Mobil Göç Noktası bulunmakta olup, 340 kişiye kimlik denetimi yapılmış ve 6 düzensiz göçmen tespit edilmiştir. Bunlara ek olarak, ilimizde geçici koruma altında 827 Suriye uyruklu göçmen bulunmaktadır. Toplumumuzun huzur ve güvenliğini korumak adına hep birlikte hareket etmenin önemine inanıyoruz. Bu doğrultuda; insan ticareti ve göçmen kaçakçılığına karşı duyarlı olalım, yasa dışı faaliyetlere göz yummayalım. Ülkemizin huzur ve güvenliği için alınan önlemlere destek verelim. Düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığına karşı yürüttüğümüz kararlı mücadele, halkımızın desteği ve güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle aralıksız devam edecektir" ifadelerine yer verdi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ