Ağrı’da Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmaları il finali gerçekleştirildi

Ağrı’da Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmaları il finali gerçekleştirildi

Eğitim 11.05.2025 12:18:58 0
Ağrı’da Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmaları il finali gerçekleştirildi
Tarih: 11.05.2025 12:18 Güncelleme: 11.05.2025 12:18
Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "İmam Hatip Ortaokulları ve Anadolu İmam Hatip Liseleri Arası 12. Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmaları"nın il finali gerçekleştirildi.
Şinasi Ünsal Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda düzenlenen programa, Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, İl Müftü Yardımcısı Mustafa Solhan, Milli Eğitim Şube Müdürü Necmi Karaoğlan, Eğitim-Bir-Sen Ağrı Şube Başkanı Süleyman Gümüşer, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, yarışmanın önemine dikkat çekerek, "Bugün burada, ilimizin güzide gençlerinin zihin pırıltılarıyla aydınlanan, gönül coşkularıyla taçlanan çok anlamlı bir etkinliğin finalinde bir araya gelmiş bulunuyoruz." dedi.
Arapça’nın bir medeniyet dili olduğunu vurgulayan Kökrek, "Bu yarışma; köklerimizle bağ kurmamızı sağlayan, Arapçayı öğrenmeye ve sevmeye teşvik eden, öğrenciler arasında kardeşlik duygularını pekiştiren kıymetli bir platform olmuştur." ifadelerini kullandı.
Gençlere seslenen Kökrek, yarışmaya katılan tüm öğrencileri tebrik ederek, "Dil bir gönül köprüsüdür. Sizler bu köprüyü kurarak sevgiye, saygıya ve anlayışa ulaşacaksınız. Bu yolculukta gösterdiğiniz çaba, gelecekteki başarılarınızın en güçlü teminatı olacaktır." dedi.
Öğretmenlere ve velilere de teşekkür eden Kökrek, Arapçaya olan ilginin artmasında onların desteğinin büyük rol oynadığını belirtti.
Yarışmalar sonunda çeşitli kategorilerde dereceye giren öğrenciler belli oldu. Arapça bilgi yarışması kategorisinde Merkez Hayrettin Atmaca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi birinciliği elde etti. Şiir kategorisinde Doğubayazıt Medine Müdafii Fahrettin Paşa Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Baturay Batur birinci oldu. Çocuk şarkıları kategorisinde ise Merkez Tuncer Doğan İmam Hatip Ortaokulu korosu birincilikle ödüllendirildi.
Program, dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesiyle sona erdi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Evinde hata yapmadı! Fenerbahçe, Karagümrük engelini 2 golle geçti


Van Spor

Iğdır FK - Boluspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Boluspor: 1


Van Spor

Malatya temsilcisi Mardin deplasmanından puansız döndü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Yeni Malatyaspor: 1


Van Spor

Erzurum Şengel Atlı Spor Kulübü finale yükseldi


Van Spor

Ardahan’ın koşan yıldızları Posof’ta parladı


Van Spor

Elazığspor ve Şanlıurfaspor’dan kardeş paylaşımlar


Van Spor

Yeşil beyazlı sevda sınır tanımıyor


Van Spor

Galatasaray hata yapmadı! Başakşehir'den 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Rize'yi iki golle geçtiler! Karadeniz derbisinin kazananı Trabzon


Van Spor

Kartal evinde yıkıldı! Beşiktaş Gençlerbirliği'ne mağlup oldu


Van Spor

Vanspor, Pendikspor Karşısında Kazançtan Döndü: Penaltı Kaçırıldı, Puan Paylaşıldı


Van Spor

20. Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreşleri görkemli başladı


Van Spor

Kamu Spor oyunları sona erdi


Van Spor

A Milli Futbol Takımı, FIFA sıralamasında 26. sıraya yükseldi


Van Spor

ETÜ, Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Evindar, güreşte Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’a para cezası


Van Spor

Yeni Malatyaspor-Muşspor maçının hakemi belli oldu


Van Spor

Öğrenciler ve aileleri futbol maçı yaptı, ortaya renkli görüntüler çıktı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ