Ağrı’da "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" anma programı

Ağrı’da "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" anma programı

Genel 16.07.2025 03:44:38 0
Ağrı’da
Tarih: 16.07.2025 03:44 Güncelleme: 16.07.2025 03:44
Ağrı’da, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla düzenlenen etkinlikler, vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.
Ağrı Valiliği koordinesinde düzenlenen program kapsamında, Vali Mustafa Koç, il protokolü ve vatandaşların katılımıyla "Zaferin Adı Türkiye" temalı kortej yürüyüşü düzenlendi. Ellerinde Türk bayraklarıyla Abide Meydanı’ndan başlayan yürüyüş, Millet Bahçesi’nde sona erdi. Yürüyüş boyunca "Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez" ve "Türkiye Geçilmez" sloganları atıldı.
Millet Bahçesi’nde düzenlenen törende konuşan Ağrı Valisi Mustafa Koç, 15 Temmuz gecesinin milletin karanlığa karşı yazdığı bir direniş ve diriliş destanı olduğunu vurguladı. Vali Koç, "Bugün burada, milletimizin istiklâline ve iradesine sahip çıktığı; karanlık bir geceyi aydınlık bir sabaha dönüştürdüğü kutlu bir zaferin yıldönümünde bir araya gelmenin onurunu ve sorumluluğunu yaşıyoruz." dedi.
15 Temmuz’un yalnızca bir kalkışma değil, aynı zamanda milletin varlığına ve geleceğine yönelik açık bir saldırı olduğunu belirten Vali Koç, "Unuttukları şey, bu toprakların şehit kanlarıyla yoğrulduğu, bu milletin hiçbir zaman esareti kabul etmediğiydi. Aziz milletimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlara inerek bu ihanete geçit vermedi" diye konuştu.
Milletin o gece, tıpkı Çanakkale’de ve İstiklal Harbi’nde olduğu gibi bağımsızlığı için kenetlendiğini vurgulayan Koç,"15 Temmuz sadece bir direniş gecesi değil, bu Aziz Milletin yeniden dirilişinin adıdır. Tanklara imanla, uçaklara cesaretle karşı duran milletimiz, tüm dünyaya ‘Zaferin Adı Türkiye’dir’ diye haykırmıştır" dedi.
Vali Koç, konuşmasını, "Bu vesileyle, 15 Temmuz gecesi şehadet şerbetini içen kahramanlarımızı rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Allah bu millete bir daha böyle acılar yaşatmasın" ifadeleriyle tamamladı.
Yürüyüşün ardından çeşitli etkinlikler düzenlendi. Katılımcılar, 15 Temmuz şehitlerini dualarla andı, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Etkinlikler gece boyunca devam etti.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Başkan Şebin’den, İHA Bölge Müdürü Türkez’e 10. yıl plaketi


Van Spor

Elazığspor, Elazığ’a dönüyor


Van Spor

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde büyük gelişim ve dönüşüm


Van Spor

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ