Ağrı’da 13 öğrenci sportif yetenek taramasında geçecek

Ağrı’da 13 öğrenci sportif yetenek taramasında geçecek

Van Spor 4.03.2025 14:04:48 0
Ağrı’da 13 öğrenci sportif yetenek taramasında geçecek
Tarih: 04.03.2025 14:04 Güncelleme: 04.03.2025 14:04
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolü dahilinde hayata geçirilen ‘Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme’ programı Ağrı’da başladı.
Programda ilkokul 3. sınıftaki yaklaşık 13 bin öğrencinin test ve ölçümleri gerçekleştirilecek.
Çalışmalar, Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün koordinesinde uzman antrenörler ve beden eğitim öğretmenleri tarafından yapılıyor.
Öğrencilere boy, kilo ölçümü, kulaç uzunluğu testi, esneklik testi, sıçrama testi, geriye sağlık topu fırlatma, kavrama kuvveti testi, 20 metre sürat testi ve çeviklik testi yapılırken, tarama sonucunda yetenekli öğrenciler spora yönlendirilecek. Program Merkez’de ki taramalardan sonra Patnos, Doğubayazıt, Tutak, Taşlıçay, Eleşkirt, Hamur, Diyadin ilçelerinde devam edecektir.
Ağrı Merkez Spor salonunda devam eden taramaları ziyaret eden Spor Hizmetleri Müdürü Cemil Budak, Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı ile ilgili detaylı bilgi verdi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı kapsamında Ağrı’da ilköğretim 3. sınıf öğrencilerine yönelik 2024-2025 dönemi ’Yetenek Taraması’ başladığını belirten Budak;
Çocukları erken yaşta sporla tanıştırmayı ve yetenekli gençleri keşfetmeyi amaçlayan bu proje, geleceğin şampiyon sporcularını belirlemek için titizlikle yürütülüyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilecek taramalarda yaklaşık 13 bin öğrencinin boy ve kilo ölçümleri yapılacak.
Temel motor beceri, dayanıklılık, koordinasyon ve esneklik testlerinden elde edilen veriler, detaylı bir analizle değerlendirilerek sistemde kayıt altına alınacak. Yeteneği belirlenen sporcular, bir yıllık sporcu eğitimi ve gelişimi programına alınacak. Bu süreçte düzenli antrenmanlara katılacak sporcular, kapsamlı bir tarama sonrasında en yatkın oldukları branşlara yönlendirilecek. Bilimsel yöntemlerle yapılan analizler sonucunda spor karneleri oluşturulacak ve öğrencilerin güçlü olduğu branşlardan başlayarak sıralamaları belirlenecek.
Projenin son aşamasında ara ölçümler tamamlandıktan sonra spor karneleri e-Devlet üzerinden erişime açılacak. Böylece sporcular, bilimsel verilere dayalı olarak kendilerine en uygun branşlarda profesyonel gelişimlerine devam edebileceklerini belirtti.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Başkanı Ramazan Ayhan: "Kurumsal kimliği olan bir kulüp inşa etmek için yola çıkıldı"


Van Spor

Rektör Hacımüftüoğlu, Milli takıma seçilen özel sporcuları misafir etti


Van Spor

ETÜ kayaklı koşuda Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Elazığ’da yurtlar Ramazan’a hazır


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi Snowboard Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, ligin ikinci yarısına 35 milyon TL yatırımla başladı


Van Spor

Beytepe Koleji öğrencilerinden basketbolda çifte galibiyet


Van Spor

Ünilig kış oyunlarında Atatürk Üniversitesi rüzgârı


Van Spor

Rize’de çifte şampiyonluk: Oltulu Erhan Şahin Azerbaycan yolcusu


Van Spor

Oltu’da yeni öğretmenevinin temelleri açılıyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, Diyarbekir Spor’u ağırlayacak


Van Spor

Ata sporu cirit Erzincan’da yaşatılıyor


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri dönemi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ