Doğubayazıt’ta dört futbol takımı liglere hazırlanıyor

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde dört futbol takımı, yerel ve bölgesel liglere hazırlık yapıyor. İlçe tarihinde ilk defa dört takım aynı sezonda liglerde futbol oynayacak.

Yerel 28.09.2021 10:21:52 0
Doğubayazıt’ta dört futbol takımı liglere hazırlanıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 28.09.2021 10:21

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde dört futbol takımı, yerel ve bölgesel liglere hazırlık yapıyor. İlçe tarihinde ilk defa dört takım aynı sezonda liglerde futbol oynayacak.

Ağrı ilinin genç nüfus bakımından en büyük ilçelerinden biri olan Doğubayazıt ilçesinde 2021-2022 futbol sezonunda dört futbol takımı mücadele edecek. Ağrı il merkezinde tek iki takım olmasına rağmen, Doğubayazıt ilçesinde dört takımla müsabakaların oynanacak olması, ilçe halkının hafta sonlarında sürekli maç izleyebilmelerine de olanak sağlayacak.

Bölgesel Amatör Ligde Doğubayazıt Belediye Spor, yerel ligde ise İshak Paşa Spor, 04 Doğubayazıt Spor ve Bayazıt Spor takımları antrenman hazırlıklarını yapmaya başladılar. İlçede spor hareketliliğini sağlayan kişilerden biri olan spor adamı Rıza Sorak “ Bu sezon üç kulübün yerel ve bir kulübün bölgesel ligde olması, ilçemizde sporun gelişimi için çok önemli bir olay. Doğubayazıtlı iş adamlarımızı bu konuda ilçe takımlarımıza destek olmaya bekliyoruz. Amatör spor, desteksiz, sponsorsuz yürütülebilecek bir iş değil. Doğubayazıt ilçemizde spor kulübü sayısını arttırarak, çocuklarımızı spora yönlendirmemiz gerekiyor.” dedi.

Ağrı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Erkan Kösedağ ise Doğubayazıt ilçesindeki spor yatırımlarının kulüpleri hareketlendirdiğini söyleyerek ”Yeni futbol sezonunda Doğubayazıt ilçemizde spora yönelik büyük bir ilgi var. Her kulübün yüzün üzerinde sporcusu bulunuyor. Bu sayı bu sezon artmış durumda. Bunda Doğubayazıt Belediyesinin ve Kaymakamlığın çok önemli payı var. Doğubayazıt Belediyesi spor malzemesi vererek spor kulüplerimizi desteklerken, kaymakamlık ise ilçedeki spor yatırımlarını takip ediyor. Bu ilçemizde kulüp sayısını arttırabilmek için Doğubayazıt ilçe stadyumunun aydınlatmalarının tamamlanması gerekiyor. Aydınlatmaların yapılması durumunda Doğubayazıt ilçesinde 8-10 kulübün liglere girmesini bekliyoruz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ