Ağrı Dağı’ tırmanışı sırasında hayatını kaybeden 10 dağcı anıldı

Ağrı Dağı’ tırmanışı sırasında hayatını kaybeden 10 dağcı anıldı

Genel 18.07.2024 10:55:33 0
Ağrı Dağı’ tırmanışı sırasında hayatını kaybeden 10 dağcı anıldı
Tarih: 18.07.2024 10:55 Güncelleme: 18.07.2024 10:55
Ağrı Dağı’nda tırmanış sırasında meydana gelen kazalarda hayatını kaybeden 10 dağcı anıldı
Ağrı Dağı’nda meydana gelen kazalarda hayatlarını kaybeden 10 dağcıyı anmak için, Doğubayazıt Nuh’un Gemisi Arama ve Kurtarma Derneği Başkanı Ahmet Ertuğrul tarafından anma programı gerçekleştirildi.
DoğuBayazıt’ta bulunan Paraşüt Ahmet Ttesislerinde düzenlenen törende konuşan gazeteci Coşkun Aral, Türkiye’nin ve Avrupa’nın en yüksek dağı olan Ağrı Dağı başta olmak üzere, ülkemizin dağlarında tırmanışlar sırasında bir çok dağcının hayatını kaybettiğini belirtti. Aral, “Dünyanın en önemli coğrafyalarından biri olan ülkemiz, dağcılık sporu için en önemli yerlerden biridir. Nuhun Gemisi’nin buluntularının yer aldığı, bütün dini kitaplarda yer alan Ağrı Dağı, görkemli görüntüsü ve insanın kendisini içine çeken gizemiyle binlerce dağcıyı buralara getiriyor. Hayatlarını kaybeden dağcıları rahmetle anıyoruz.” dedi.
Aral, Ağrı Dağı’nı ve Nuh’un gemisini bütün dünyaya Ara Güler’in çektiği fotoğraflarla duyurduğunu vurguladı.
Toplantıya katılan Maden Teknik Arama Genel Müdür Yardımcısı Veli Altundağ ise, jeolojik miras araştırmaları kapsamında, Iğdır ile Ağrı Dağı ve çevresinde çeşitli çalışmalar yürüttüklerini ve bunları kısa zaman içinde bütün dünya ile paylaşacaklarını belirtti. Dernek Başkanı Ertuğrul ise, babasının Ağrı Dağı’na tırmanan ilk sertifikalı rehber olduğunu belirterek, yıllardan bu yana Ağrı Dağı’na her yaştan insanın gerekli şartları yerine getirdiği zaman tırmanabileceğini ve dünyanın dört bir yanında bir çok insanın özellikle haziran, temmuz ve ağustos aylarında bu bölgeye geldiğini sözlerine ekledi.
Toplantıda ayrıca ölen dağcılar için turizm uzmanı Ebumuhsin Bulut’un hazırladığı sunum ve gazeteci Coşkun Aral’ın Ağrı Dağı belgeseli de izlendi. Toplantıya Doğubayazıt Kaymakamı Murat Ekinci ile birlikte, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Alma, Kültür ve Turizm Bakanlığı bakanlık müşaviri Asım Keser de katıldı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

24Erzincanspor’dan mağlubiyetler sonrası kamuoyu açıklaması


Van Spor

Sinan Kaloğlu: "Buradan kaybetmeden dönmek isterdik, avantajı kullanamadık"


Van Spor

Serkan Özbalta: "İyi bir galibiyet aldık, taraftarlarımızı ve oyuncularımı tebrik ediyorum"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Amed Sportif Faaliyetler: 0


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan transfer atağı


Van Spor

Elazığ İl protokolü basketbol maçında buluştu


Van Spor

Snowboard FIS European Cup Erzincan


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Isparta 32 Spor: 1


Van Spor

Kar ve ayaz altında şampiyonluk mesaisi


Van Spor

Snowboard’un yıldızları Ergan Dağı’nda buluştu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor 3 puan için Kırıkkale’de


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Adem Çağlayan’ın cezası belli oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor forvet hattını Tayyip Kanarya ile güçlendirdi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bizim için kazanımları oldukça yüksek, olumlu bir maç oldu"


Van Spor

Elazığ 2. Amatör Küme’de gruplar belli oldu


Van Spor

Recep Uçar: "Önemli bir avantajı kaybettik ama şansımızı son maça kadar kovalamak istiyoruz"


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor FK: 2 - Çaykur Rizespor: 0


Van Spor

Malatya’da 2. Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası başladı


Van Spor

Başkan Şebin’den, İHA Bölge Müdürü Türkez’e 10. yıl plaketi


Van Spor

Elazığspor, Elazığ’a dönüyor


Van Spor

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde büyük gelişim ve dönüşüm


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ