Ağrı Bilim ve Sanat Merkezi, Türkiye üçüncüsü oldu

Ağrı Bilim ve Sanat Merkezi, Türkiye üçüncüsü oldu

Bilim ve Teknoloji 31.05.2024 11:37:53 0
Ağrı Bilim ve Sanat Merkezi, Türkiye üçüncüsü oldu
Tarih: 31.05.2024 11:37
Ankara’da düzenlenen TÜBİTAK Ortaokul ve Lise Araştırma Projeleri yarışmasında Ağrı Bilim ve Sanat Merkezi’nin "Elementler Arasında Adlı Kutu ve Dijital Oyunun Öğrencilerin Başarısına ve Kalıcılığa Etkisi" projesi Türkiye üçüncülüğü elde etti.
İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, yaptığı açıklamada, "TÜBİTAK Ortaokul ve Lise öğrencileri Araştırma Projeleri yarışma finalinde 144 okuldan 355 öğrenci ve 179 proje arasından Türkiye üçüncülük ödülü alarak bizleri gururlandıran başta danışman öğretmenimiz Sinem Birgücü’yü, öğrencilerimizden Ecem Mina Kök’ü ve İlter Emir Kuzucu’yu tebrik ederim. Başarıları daim olsun." dedi.
Kökrek, projenin içeriği hakkında bilgiler vererek, "Elementler Arasında Adlı Kutu ve Dijital Oyunun Öğrencilerin Başarısına ve Kalıcılığa Etkisi" projesinin, periyodik sistem konusu ile ilgili oluşturulan ’Elementler Arasında’ adlı kutu ve dijital oyunun öğrencilere oynatılarak akademik başarının artırılması ve öğrenme sürecinde kalıcılığın sağlanması amaçladığını söyledi.
Projenin iki aşamadan oluştuğunu belirten Kökrek, "Birinci aşamada periyodik sistem ile ilgili kutu oyunu ve bu oyunun dijitalinin tasarlanması, ikinci aşamada ise oluşturulan oyunun öğrencilere uygulanarak oyunun akademik başarı ve kalıcılığa etkisinin gözlemlenmesi yer aldı. Yapılan çalışmalar sonucunda oyunun akademik başarıyı arttırdığı ve kalıcılığı sağladığı gözlemlenmiştir." ifadelerini kullandı.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem