Tarih: 28.10.2024 20:20

Ağıralioğlu'nun Anahtar Hamlesi: Türkiye'nin 160. Partisi Sahneye Çıktı!

Facebook Twitter Linked-in

TÜRKİYE'NİN 160. SİYASİ PARTİSİ: ANAHTAR PARTİ

İyi Parti'den ayrılarak kendi siyasi yolunu çizen Yavuz Ağıralioğlu, yeni partisinin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı'na sundu. Yeni partinin adı Anahtar Parti (A Parti) olarak duyuruldu. Ağıralioğlu'nun partisi, Türkiye'nin 160. siyasi partisi unvanını da aldı.

AĞIRALİOĞLU'NUN SİYASİ HAMLESİ RESMİLEŞTİ

Yavuz Ağıralioğlu'nun liderliğinde kurulan Anahtar Parti'nin tanıtımı ve kuruluş dilekçesi teslimi gerçekleşti. Ağıralioğlu daha önce İyi Parti'deki görevinden, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı aday tercihi ile yaşanan anlaşmazlık üzerine ayrılmıştı. 

PARTİ TEŞKİLATLANMASI VE İLKELERİ AÇIKLANDI

A Parti Teşkilat Başkanı Ayhan Erel yaptığı açıklamada, partinin Türk milletinin talihini değiştireceğini ve Türk devletinin üzerindeki kara bulutları dağıtacağını ifade etti. Partinin Türkiye'nin 20 ilinde teşkilatlarının kurulduğunu ve diğer illerde de teşkilatların hazır olduğunu belirtti. Tanıtım toplantısında ise partinin ilke ve hedefleri paylaşıldı.

AĞIRALİOĞLU: “İKTİDARLA BİLEK GÜREŞİ YERİNDE DEĞİLİZ”

Anahtar Parti'nin tanıtım toplantısında Yavuz Ağıralioğlu, partiye dair vizyonunu anlattı. Memleketin sorunlarının çözümsüz olmadığını belirten Ağıralioğlu, siyaseti bir iktidar hırsı yerine millet hizmeti için bir nöbet değişimi olarak gördüğünü ifade etti.

ANA KADRODAKİ İSİMLER VE İDEOLOJİK YAKLAŞIM

Kurmay kadrosunda eski İyi Partili Ayhan Erel de bulunan Anahtar Parti, "Merkezimiz Millet" sloganını benimseyerek, ne sağ ne de sol bir çizgide konumlanmayı hedefliyor. Siyasetin merkezinde olmayı amaçlayan parti, muhalif seçmeni kapsayıcı bir siyaset anlayışıyla hareket edecek.

AĞIRALİOĞLU KİMDİR?

Yavuz Ağıralioğlu, İyi Parti içerisinde önemli görevlerde bulundu. BBP'de siyaset yapmış olan Ağıralioğlu, 2018 genel seçimlerinde İstanbul milletvekili olarak meclise girmiş ve İyi Parti'de TBMM Grup Başkanvekilliği, parti sözcülüğü gibi roller üstlenmişti. Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı çıkarak dikkat çeken Ağıralioğlu, bu duruşunu İyi Parti'den ayrılarak da sürdürmüş oldu.

Parti üzerine genel bir bakış atan ve daha detaylı bilgilere yer veren bu haberi okurlarımıza sunmuş bulunuyoruz. Anahtar Parti'nin siyasi yelpazedeki yerini ve gelecekteki etkilerini ilerleyen zamanlarda daha net göreceğiz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —