AGD İstanbul İl Başkanı Mehmet Yaroğlu'ndan "Mücahid Kılıçdaroğlu" ifadelerine tepki: Asalak söylemler

Saadet Partisi'nde Kemal Kılıçdaroğlu güzellemesi yapacağım derken değerlerini ayaklar altına alan isimlere tepki çığ gibi. Hayman Mutabakatı'nın ardından gençlik teşkilatı AGD'den de tepki geldi.

Politika 10.03.2023 15:03:00 0
AGD İstanbul İl Başkanı Mehmet Yaroğlu
Tarih: 10.03.2023 15:06 Güncelleme: 10.03.2023 15:03

Saadet Partisi'nde Kemal Kılıçdaroğlu güzellemesi yapacağım derken değerlerini ayaklar altına alan isimlere tepki çığ gibi. Hayman Mutabakatı'nın ardından gençlik teşkilatı AGD'den de tepki geldi. AGD İstanbul İl Başkanı Mehmet Yaroğlu, Kılıçdaroğlu için "Mücahid" yakıştırması yapanlara "Asalak söylemler" ifadesiyle tepki gösterdi.

Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na övgüler dizen Saadet Partisi GİK Üyesi Ümit Çebi, Kılıçdaroğlu için müslüman muhafazakar kesimin Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'a yönelik olarak kullandığı 'mücahid' tabirini kullandı.

Hemen ardından da Kılıçdaroğlu güzellemesi kervanına Saadet Partisi İstanbul Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Habibe Erdoğan da katıldı ve "Hakkın yeryüzüne hakim olması için mücadele eden kişiye Mücahid denir. Yoksullukla mücadele etmek, adalet için çabalamak, liyakate uygun davranmak Allah'ın rızasını kazanmak ve cihad etmek değil midir?" sözleriyle aynı yorumu yaptı.

AGD İstanbul İl Başkanından tepki

Saadet Partisi'ndeki bu abartılı övgü furyasına birbiri ardına sert tepkiler geliyor. Saadet'in gençlik yapılanması AGD'nin İstanbul İl Başkanı Mehmet Yaroğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na "Mücahid" diyen Saadet Partili isimlere tepki geldi. Yaroğlu "Cihad; Kur'an nizamını kurmak için verilen mücadeledir. Mücahid ise bu ibadeti bütün gücüyle gerçekleştiren kişidir. Politik tevil yapacağım diye zırvalamaktan öteye geçemeyenler, asalak gibi musallat oldukları İslami kavramları diline dolamaktan vazgeçsinler" dedi.

Haymana mutabakatı grubu da tepki göstermişti

Saadet Partisi'nin deneyimli isimlerinden oluşan Hayman Mutabakatı grubu da masaya yaslanan Temel Karamollaoğlu ve Saadet Partisi'nin geldiği duruma tepki göstererek şu açıklamayı yaptı:

"Uzun zamandır Saadet Partisi yönetiminin 6'lı masa içerisindeki duruşu, dünya ve ülkemiz meselelerine bakışı ve Milli Görüşçü bir aday çıkarmama konusundaki ısrarlı tutumu ile alakalı olarak uyarılarımızı yapmıştık. Bu güne kadar davamız adına sürecin bu noktaya gelmemesi için her türlü gayreti gösterdik. Saadet Partisi yönetiminin davamıza, Milli Görüşçülere ve milletimize güveni kalmamıştır. Bu çerçevede bizler, Saadet Partisi yönetiminin CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına onay vermesi ile ilgili kararını tanımadığımızı kamuoyuna duyuruyoruz." 

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ