AFAD gönüllülerine arama kurtarma eğitimi verdi

AFAD gönüllülerine arama kurtarma eğitimi verdi

Eğitim 15.01.2024 14:38:36 0
AFAD gönüllülerine arama kurtarma eğitimi verdi
Tarih: 15.01.2024 14:38 Güncelleme: 15.01.2024 14:38
Muş Afet ve Acil Durum Yönetimi İl Müdürlüğü (AFAD) tarafından gönüllülere saha eğitimi çerçevesinde arama kurtarma eğitimi verildi.
Muş’ta, Afet ve Acil Durum Yönetimi İl Müdürlüğü (AFAD) gönüllüleri, muhtemel afetlerde hayat kurtarmak için zorlu eğitimler alıyor. Bazı senaryolar üzerinde çalışma yapan gönüllüler, AFAD eğitmenleri eşliğinde halatla iniş yapma ve halatla karşıya güvenli geçme eğitimleri aldı. Eğitimlerde gönüllülere senaryo gereği nehrin karşı kıyısında mahsur kalan vatandaşlara müdahale yöntemleri öğretiliyor.
AFAD gönüllüleri; afet öncesinde, esnasında ve sonrasında ihtiyaç duyulan alanlarda yetiştirilen 16 gönüllünün, afetin her evresinde etkin şekilde çalışması sağlanıyor.
AFAD eğitimlerine katılarak arama kurtarma eğitimini aldığını söyleyen akademisyen Muhammed Burak Güler, burada aldıkları eğitimler sayesinde muhtemel afetlerde görev alabileceğini söyleyerek, “Geçtiğimiz yıllarda Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığının başlattığı gönüllü projesi her gün daha fazla olgunlaşıyor. Şu anda aldığımız eğitim de aslında bu gönüllülere yönelik verilen programlı eğitimlerden biriydi. Bugün dik açı, halatla yukarı çekme, halatla aşağı indirme ve yatay olarak uygulanan kurtarma eğitimi aldık. Kurulan halatlarla yukarı çekildik, aşağı indirildik, yük çektik, yük indirdik ve personeli karşıdan karşıya geçirdik. Eğitimlerin çok verimli olduğunu düşünüyorum. AFAD bu anlamda bize donanımlı bir ekipman ve personel ile iyi bir destek veriyor. Burada aldığımız eğitimler sonucunda da arama kurtarma faaliyetlerinde inşallah zaman içerisinde daha etkin daha verimli yer olacağımıza inanıyorum” dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Trabzonspor, Samsunspor'u 3-0 Yenerek Zirve Yolundaki İddiasını Sürdürdü


Van Spor

Erzincan amatör U14 Ligi başladı


Van Spor

Ağrılı boksör Sezgin Acar Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığlı sporcu gülle atmada Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Avrupa Kış Sporları Haftası etkinlikleri Hakkâri’de düzenlendi


Van Spor

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ