AFAD Başkanı Memiş: "Malatya’da 2, Elazığ’da 8 olmak üzere toplam 10 vatandaşımızın tedavileri devam ediyor"

AFAD Başkanı Memiş: "Malatya’da 2, Elazığ’da 8 olmak üzere toplam 10 vatandaşımızın tedavileri devam ediyor"

Asayiş 17.10.2024 23:19:26 0
AFAD Başkanı Memiş:
Tarih: 17.10.2024 23:19 Güncelleme: 17.10.2024 23:19
Malatya’nın Kale ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrası 249 vatandaşın kaçarken yaralandığını belirten AFAD Başkanı Okay Memiş, Malatya’da 2, Elazığ’da 10 olmak üzere toplamda 12 kişinin ise tedavisinin devam ettiğini kaydetti.
AFAD Başkanı Okay Memiş, Elazığ’da Afet Koordinasyon Merkezi’nde düzenlenen toplantı sonrası basın toplantısı düzenledi. Malatya’nın Kale ilçesi merkezli 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından saha tarama çalışmaları sürerken depremden etkilenen Elazığ’a gelen AFAD Başkanı Oktay Memiş, Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, MHP Elazığ Milletvekili Semih Işkıkver, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş ile yetkililerin katılımı ile son durum hakkında bilgiler verdi.
Dün sabah meydana gelen depremden başta Malatya olmak üzere Elazığ, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Batman ve Tunceli’nin etkilendiğini belirten Memiş, "Dün sabah sabah 10.46’da Malatya’nın Kale ilçesi merkezli 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Depremden başta Malatya olmak üzere Elazığ’ımız, Adıyaman, Şanlıurfa, Batman, Diyarbakır, Kahramanmaraş ve Tunceli illerimiz de etkilendi. Bütün müdahalelerimizi ilk baştan itibaren valilerimizin AFAD il müdürlerimizin koordinasyonunda jandarmamız, emniyetimiz ve diğer güvenlik birimlerimiz ile beraber yapmaya başladık. Aynı zamanda belediyelerimiz, itfaiyemiz, 112 ekiplerimiz ile koordineli bir şekilde ilgili yerleşim yerlerinde saha taramalarını hemen başlattık. Saha taramalarının sonlanması ile bölgede başlatılan hasar tespit çalışmalarımız ise Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın ekipleri tarafından devam ettirilmektedir. Diğer taraftan Sağlık Bakanlığı’ndan aldığımızı bilgiler ışığında Malatya’da 55, Elazığ’da 111, Adıyaman’da 18, Diyarbakır’da 19, Şanlıurfa’da 37, Kahramanmaraş’ta 3 ve Erzincan’da 6 olmak üzere toplam 249 vatandaşımız etkilendi. Malatya’da 2, Elazığ’da 8 olmak üzere toplam 10 vatandaşımızın tedavileri devam etmektedir. 249 vatandaşımız daha çok korku ve panikten dolayı depremden etkilenen vatandaşlarımız olup, hem Malatya’da hem de Elazığ’da tedavisi devam eden vatandaşlarımızın ise sağlık durumları ile ilgili önemli, ciddi bir durum bulunmamaktadır” dedi.
Depremden etkilenen bölgelerde 249 vatandaşın etkilendiğini dile getiren Başkan Memiş, "Bu, 5.9 büyüklüğündeki depremde özellikle Elazığ’da daha önceden 2020 yılında meydana gelen depremden sonra yapılan çalışmalar şehrin adeta konutlarının yenilenmesi ve kentsel dönüşüm faaliyetleri sayesinde azımsanacak ölçekte olmayan bu depremde herhangi bir can kaybının olmaması bizim için çok değerlidir. Bugün Sivas ilimizde saat 11.29 ile 11.39’da da 10 dakika arayla 4.7 ve 4.1 büyüklüklerinde iki deprem meydana gelmiştir. AFAD ve ilgili kurumlarımızın ekipleri tarafından Sivas merkezde ve etkilenen tüm ilçelerimizde tarama çalışmaları yapıldı ve şu ana kadar şükür olsun gelen ihbarlar daha çok korkudan dolayı panik havası kaynaklı 15 ihbar olduğunu görüyoruz. Binalarla ilgili olarak hem Sivas’ta hem de 5.9 büyüklüğündeki deprem neticesinde etkilenen illerimizdeki hasar tespit çalışmaları da devam etmektedir. Depremden etkilenen bütün vatandaşlarımızın her birine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum" ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Başkan Dal; "Tertemiz bir futbol istiyoruz"


Van Spor

Elazığlı sporculardan su topunda büyük başarı


Van Spor

TFF 3. Lig’de 10. Hafta: Yeşilyurtspor’un rakibi Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Arnavutköy’ü konuk edecek


Van Spor

2025 satranç turnuvası tamamlandı


Van Spor

Geçen yıl Elazığ’ı temsil ettiler, şimdi yeni şampiyonaya hazırlanıyorlar


Van Spor

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Ajax deplasmanında


Van Spor

Elazığspor-Ankaraspor maçı biletleri satışta


Van Spor

Sivrice’de "Atatürk ve Gençlik Koşusu" coşkusu


Van Spor

U15 Okçuluk bölge müsabakaları şampiyonu Elazığ


Van Spor

Elazığsporlu Maksut’un annesi hayatını kaybetti


Van Spor

Hem okuyorlar hem buz pateni öğreniyorlar


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Bandırmaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, 10 Kişi Kalan Beşiktaş'ı 3-2 Mağlup Etti! Tarihi Geri Dönüş ve 2 Kırmızı Kartla Dolu Bir Derbi


Van Spor

Oliver Roy Camio: "Tüm oyuncularımız gayet güzel performans gösterdi"


Van Spor

A Milli Hentbol Erkek Milli Takımı, Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ni yenerek ikinci tura yükseldi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - 1461 Trabzon FK: 0


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan Macaristan’da çifte bronz madalya


Van Spor

Gol sesi çıkmadı! Galatasaray'a kendi evinde Trabzon çelmesi


Van Spor

Elazığ’da milli maç heyecanı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ