Adidas, İsrail'in linç kampanyasına boyun eğdi: Bella Hadid'i reklamdan çıkardı!

Dünya kamuoyu Bella Hadid'in Filistin destekçisi duruşu nedeniyle Adidas'ın İsrail baskısı sonucunda reklam yüzü olmaktan çıkarması ile çalkalıyor!

Dünya 20.07.2024 15:16:00 0
Adidas, İsrail
Tarih: 20.07.2024 15:20

İSRAİL'İN TEPKİSİ ADİDAS'I GERİ ADIM ATTIRDI

Gazze'deki sivil halkın aylardır süregelen bombalamalar neticesinde maruz kaldıkları insanlık kıyımıyla gündemde olan İsrail, en son bir moda ikonunu hedef aldı. Gigi Hadid ve kardeşi Bella Hadid gibi ünlü modeller, Filistin'in özgürlük mücadelesine olan desteğiyle biliniyor. Büyük bir spor giyim markası olan Adidas, 1972 Münih Olimpiyat Oyunları için özel olarak tasarlanmış bir spor ayakkabısının tanıtımında Filistin kökenli model Bella Hadid ile iş birliği kurmuştu. Ancak, bu iş birliği İsrail'in tehditkâr tepkilerine yol açtı. Gelen ağır eleştirilerin ardından Adidas, Hadid ile olan sözleşmesini sonlandırdı ve kampanyayı iptal ettiğini duyurdu.

BELLA HADİD'Lİ ADS'DAN GERİ ADIM

Top model Bella Hadid, İsrail destekçisi kuruluşlar tarafından suçlanması üzerine anlaşma sağladığı Adidas reklam projesinden çıkarıldı. Türk kökenli Amerikalı ünlü model, özellikle İsrail hükümetinin politikalarına eleştirel yaklaşımı ve Filistin halkına olan destek beyanları nedeniyle sık sık gündem olmuştu. Adidas ise baskılara dayanamayarak kamuoyundan özür dileme yoluna gitti. Şirketin sözcüsü Stefan Pursche, "Reklamların neden olduğu herhangi bir üzüntü veya sıkıntı için özür dileriz" açıklamasını yaptı. Daha sonra Adidas, söz konusu kampanyaya dair paylaşımları sosyal medya hesaplarından kaldırdı.

BELLA HADİD: “FİLİSTİN'E OLAN DESTEĞİM DEVAM EDECEK”

"Filistin'e desteğim kariyerimin sonu olsa bile devam edecek," diyerek net bir tavır sergileyen Bella Hadid, İsrail Başbakanı Netanyahu'yu modern zamanların Hitler'i olarak nitelendirdi ve İsrail'in politikalarına son derece sert eleştiriler yönetti. Ona göre eğer İsrailliler savaşı durdursa barış gelir fakat Filistinliler durdurursa, Filistin yok olur. Son yaşanan çatışmalar hakkında da Hislerini ifade eden ünlü ismin kardeşi Gigi Hadid ise "Bu, her gün omuzlarımızda taşıdığımız bir sorumluluk" diyerek ailece Filistin halkına olan desteğini ve hissettikleri derin empatiyi dile getirdi. Hadid ayrıca, Filistinlilerin yanı sıra Yahudiler için de umutlarının olduğunu ve kimsenin zarar görmesini istemediğini belirtti.