Tarih: 25.07.2024 13:29

Adidas, Filistin Asıllı Model Bella Hadid ile İlgili Reklam Krizi İçin Özür Diledi

Facebook Twitter Linked-in

ADIDAS'TAN ÖZÜR DİLEME HAMLESİ

Alman spor giyim devi Adidas, kullandığı bir ayakkabı modelinin tasarımı nedeniyle Filistin asıllı ünlü model Bella Hadid'i bir reklam kampanyasından çıkarması sonrasında gelen tepkiler üzerine özür dilemek zorunda kaldı.

MÜNİH OLAYLARIYLA İLİŞKİLENDİRİLEN AYAKKABI

Adidas, geçen hafta 1972 Munich Olimpiyatları esnasında meydana gelen ve spor tarihine kara bir leke olarak geçen katliamı hatırlatan bir ayakkabı tasarımını kullanarak ortaya çıkardığı reklam kampanyasında tartışmalara yol açtı. Bu tepkilerin odak noktasında ise, katliamı anımsatan kampanya kapsamında Bella Hadid'in kullanılan görsellerden çıkarılması oldu.

FİLİSTİNLİ MODELE ÖZÜR

Yaşanan bu talihsiz durumun ardından Adidas yetkilileri bir açıklama yaparak durumu savunmaya çalıştı ve reklam kampanyasının gözden geçirildiğini duyurdu. Ancak, bu açıklama şirketin çift yönlü eleştirilerin hedefi olmasını engelleyemedi. Eleştirilere daha fazla dayanamayan marka, en sonunda dünya çapında tanınan Filistin kökenli model Bella Hadid'den özür dilemek zorunda kaldı.

Konuyla ilgili daha fazla bilgi ve gelişmeler aktarıldıkça kamuoyu bu olaya yönelik yeni detayları öğrenmeye devam edecektir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —