Tarih: 21.07.2024 01:34

Adana Yeniden Kalkınma Cümbüşüne Sahne: Çukurova Havalimanı Şahlandı!

Facebook Twitter Linked-in

AÇILIŞ TARİHİ BELİRLENDİ

Türkiye, yeni bir havalimanı kazanıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun açıklamalarına göre tamamlanan Çukurova Havalimanı'nın açılışı 10 Ağustos'ta gerçekleştirilecek. Törenin onur konuğu olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın havalimanının açılışını yapması bekleniyor.

BÖLGESEL GELİŞİME ÖNCÜLÜK EDECEK

800 hektarlık geniş bir alanda yükselen Çukurova Havalimanı, bölgenin turizm potansiyelini ve ihracatını güçlendirmeyi amaçlıyor. 10 Ağustos tarihinde açılışı yapılacak olan havalimanı, 8 milyon yolcu kapasitesi ile hem iç hem de dış hatlarda önemli bir role sahip olacak.

YAP-IŞLET-DEVRET İLE HAYATA GEÇİRİLDİ

Yap-işlet-devret modeli kullanılarak özel sektör kaynaklarıyla inşa edilen Çukurova Havalimanı, 3 bin 500 metre uzunluğundaki pisti ile en geniş gövdeli yolcu uçaklarının dahi iniş ve kalkış yapmasına imkan tanıyacak teknolojiye sahip.

BÖLGEYE EKONOMİK CANLILIK KATACAK

Adana ve Mersin başta olmak üzere tüm çevre illere hizmet verecek olan havalimanı, yolcu ve kargo taşımacılığında yeni bir dönemi açacak. Havalimanının aktif hale getirilmesi için sistemlerin devreye alınmasına başlandı ve açılışa yönelik son hazırlıklar hız kazandı.

İSTİHDAM VE EKONOMİYE BÜYÜK KATKI

Havalimanı ile birlikte bölgede yaklaşık 3 bin kişiye istihdam imkanı doğacak. Ekonomi, ticaret ve turizm açısından bölge illerine büyük katkı sağlaması hedeflenen Çukurova Havalimanı, aynı zamanda Orta Doğu'ya yönelik kargo taşımacılığının önemli bir merkezi olacak.

CUMHURBAŞKANI AÇILIŞI YAPACAK

Planlanan tarihte, yani 10 Ağustos'ta kapılarını açacak olan Çukurova Havalimanı'nın açılış töreninde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın havalimanını hizmete sunması ve bir konuşma yapması bekleniyor. Bu açılış, bölge için yeni bir dönemin başlangıcı olarak değerlendiriliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —