Adaletli Tasarruf Tedbirleri Talebi: Van Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Şabu'dan Eleştiri

Yeniden Refah Partisi Van İl Başkanı Nayif Şabu tasarruf tedbirlerinin adaletli uygulanması çağrısı yaptı.

Van Haberleri 24.05.2024 14:13:00 0
Adaletli Tasarruf Tedbirleri Talebi: Van Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Şabu
Tarih: 24.05.2024 14:17

VAN İL BAŞKANI ŞABU, ADALETLİ TASARRUF İÇİN DÜZENLEMELER İSTİYOR

Yeniden Refah Partisi Van İl Başkanı Nayif Şabu, Türkiye genelindeki ekonomik sıkıntıların aşılması ve enflasyonun azaltılması adına hayata geçirilen tasarruf tedbirleri konusunda eleştirilerde bulundu. Tasarruf tedbirlerinin adil bir şekilde uygulanması gerektiğini belirten Şabu, özellikle yüksek gelirli kişilerden ve devlet giderlerinden başlanarak tasarruf önlemlerinin alınması gerektiğini ifade etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin harcamalarına dikkat çekerek, aşırı giderlerin kısıtlanması gerektiğini dile getirdi. 

YENİDEN REFAH PARTİSİ DİVAN TOPLANTISINA ÇAĞRI

Yeniden Refah Partisi Van İl Başkanlığı, üyelerini Van Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda gerçekleşecek aylık genişletilmiş divan toplantısına katılmaya çağırdı. Başkan Şabu, toplantıda partinin teşkilat çalışmalarının ele alınacağını ve katılımcıların görüşlerinin dinleneceğini aktardı. Toplantının faydalı geçmesi temennisinde bulundu. 

İSRAFTAN TASARRUFA GEÇİŞİN ÖNEMİ VURGULANDI

Şabu, Türkiye'deki israfın boyutlarına dikkat çekerek, tasarruf tedbirlerinin adil olması gerektiğini tekrar vurguladı. Hem düşük gelirli vatandaşlar hem de daha yüksek maaş alan kişilerin aynı miktarda para ödeyerek eşit ürünleri satın aldıklarını belirtti. Bu durumun yarattığı dengesizliğin giderilmesi gerekliliğini ifade etti.

CUMHURBAŞKANLIĞI HARCAMALARI VE İHTİYAÇ FAZLASI DANIŞMANLAR

İl Başkanı, Cumhurbaşkanlığında gereksiz olduğunu düşündüğü danışmanların yüksek maaş almasını eleştirdi ve israfın gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi. Devlet bankalarında katkısı olmayan yöneticilerin alınan maaşların da değerlendirilmesi gerektiğini savundu.

İRAN'DAKİ HELİKOPTER KAZASI ŞÜPHELİ BULUNDU

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopter kazasının şüpheli olduğunu belirten Şabu, bu ve benzeri olayların perde arkasının araştırılması gerektiğini dile getirdi. Siyonizm tehditleri arasında gerçekleşen bu ölümler için uluslararası camiadan da tepki beklediğini söyledi.

İSRAİL'E TEPKİ VE FİLİSTİNE DESTEK MESAJI

Son olarak İsrail'in Filistin'e yaptığı saldırılara ve insanlık dışı muamelelere değinen Van İl Başkanı, bu eylemleri şiddetle kınadı ve uluslararası toplumun İsrail'e karşı net bir tavır alması gerektiğini belirtti. Ticaret kesintileri ve üs bölgelerinin kapatılması gibi önerilerde bulunarak, Filistin'deki şehit ve yaralılara Allah'tan rahmet ve şifa diledi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem