Tarih: 17.09.2024 09:32

Adalet Bakanlığı'nda Büyük Fırsat: 400 Icra Müdür ve Yardımcısı Pozisyonları İçin Başvurular Başlıyor!

Facebook Twitter Linked-in

Adalet Bakanlığı'nın personel ihtiyacını karşılamak üzere toplamda 400 icra müdürü ve müdür yardımcısı alacağı bildirildi. Yapılan açıklamada, bu pozisyonlara 300'ünün açıktan, 100'ünün ise kurum içinden naklen olmak üzere istihdam edileceği ifade edildi.

RESMİ GAZETEDE İLAN YAYIMLANDI

İşe alım ilanı, Resmi Gazete'de yayınlanarak kamuoyunun bilgisine sunuldu. Adaylar, Adalet Bakanlığı İcra İşleri Dairesi Başkanlığı'nın web sitesinde yayınlanan ayrıntılı bilgilere ulaşabilecekler. Alım süreci, adayların yazılı ve sözlü sınavlara tabi tutulmalarını kapsayacak şekilde gerçekleştirilecektir.

AÇIKTAN ATAMA YAPILACAK KADROLAR

Açıktan atama yoluyla icra müdürü ve icra müdür yardımcısı kadrolarına yerleşecek adayların 35 yaşını doldurmamış olmaları gerektiği belirtiliyor. Adayların, hukuk fakültesi, adalet meslek yüksekokulu, meslek yüksekokullarının adalet bölümü veya adalet meslek eğitimi ön lisans programlarından birini bitirmiş olmaları ve yurtdışında eğitim almış olmaları durumunda denklik belgesine sahip olmaları isteniyor. Yazılı sınava başvurular, 24-30 Ekim tarihlerinde alınacak olup sınav, 7 Aralık'ta gerçekleştirilecektir.

KURUM İÇİ SINAV TAKVİMİ

Kurum içi naklen atama sınavına girecek personel için başvurular ise 25 Eylül - 2 Ekim tarihleri arasında kabul edilecek. Naklen atama için yapılacak yazılı sınavın tarihi 8 Aralık olarak planlanmıştır. Her iki grup aday için de sınavlar, belirtilen tarihlerde Ankara'da icra edilecek.

SINAV İÇERİĞİ VE İLAN DETAYLARI

Duyurulan yazılı sınavda, adaylara genel yetenek ve genel kültürü ölçen 35 soru ve alan bilgisini test eden 45 soruluk bir sınav uygulanacak. Adaylar, ilana ilişkin detaylara ve başvuru bilgilerine Adalet Bakanlığı'nın internet sitesinden ulaşabilirler. İlgili linkler şu şekildedir:
- 2024 Yılı Açıktan İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcılığı Sınav İlanı
- Adalet Bakanlığı Görevde Yükselme Suretiyle İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcılarını Seçme Sınavı İlanı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —