Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un Yürüttüğü Akıllı Cezaevi Projesi, Hükümlü-Aile Bağlarını Güçlendiriyor

Türkiye'nin İnovatis Ceza İnfaz Projesi dünyaya örnek gösterildi.

Genel 19.07.2024 14:34:00 0
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç
Tarih: 19.07.2024 14:36

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ'TAN ACEP AÇIKLAMASI

Türkiye'nin akıllı teknolojileri cezaevlerine entegre ederek başlattığı Akıllı Teknolojilerinin Ceza İnfaz Kurumlarına Entegrasyonu Projesi (ACEP) kapsamında, hükümlü ve tutuklular aileleriyle görüntülü görüşme fırsatı yakaladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, dünyaya öncü olacak projenin, şimdiye kadar toplamda 185 milyona yakın görüşmeye olanak tanıdığını duyurdu.

YENİLİKÇİ PROJEYLE HÜKÜMLÜLERİN YAŞAM KALİTESİ ARTIYOR

Bakan Tunç, ACEP sayesinde, ceza infaz kurumlarındaki hükümlü ve tutuklular için, görüntülü görüşmenin dışında, e-Doktor, e-Mektup, e-Sayım, e-Dilekçe gibi çeşitli hizmetlerin geliştirildiğini ifade etti. Ayrıca, Türkiye'de yargısal süreç ve ceza infaz sisteminde, yapay zeka ve teknolojinin etkin kullanımına dair ciddi ilerlemeler kaydedildiğini, ACEP'in de bu çaba ve çalışmaların somut bir örneği olduğunu belirtti.

TEKNOLOJİ İLE AİLE BAĞLARI GÜÇLENİYOR

Teknolojinin bütün teşkilatlarında kapsamlı kullanıldığının altını çizen Bakan Tunç, şunları ekledi: “Akıllı Ceza İnfaz Sistemi Projesi ile ceza infaz kurumlarımızda teknolojinin kullanımı sayesinde yeni bir döneme girmekteyiz. ACEP, hükümlülerin aile bağlarını korumaları ve güçlendirmeleri açısından essiz bir imkan sunuyor. 164 ceza infaz kurumunda uygulanan projemiz kapsamında 750 bine yakın hükümlü ve tutuklu, yaklaşık 900 bin aile üyesiyle sesli ve görüntülü iletişim kurdu.”

ULUSLARARASI BEĞENİ VE MÜKEMMELİYET ÖDÜLÜ

ACEP, Uluslararası Islah ve Ceza İnfaz Kurumları Derneği (ICPA) tarafından yeniden suç işlenmesinin önlenmesi kategorisinde 'Mükemmeliyet Ödülü' alarak uluslararası arenada takdir topladı. Orlando, Florida'da gerçekleştirilen ve 74 ülkenin katıldığı konferansta, projeler uzman bir komisyon tarafından incelendi. Yapılan değerlendirme sonucunda Türkiye'nin öncülükte olduğu ACEP projesi, 26 Ekim 2022 tarihinde düzenlenen törende ödüle layık görüldü. Bu ödül, Türkiye'nin adalet sisteminde teknolojik dönüşümde öncü bir rol üstlendiğinin göstergesi oldu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem