Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un Yürüttüğü Akıllı Cezaevi Projesi, Hükümlü-Aile Bağlarını Güçlendiriyor

Türkiye'nin İnovatis Ceza İnfaz Projesi dünyaya örnek gösterildi.

Genel 19.07.2024 14:34:00 0
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç
Tarih: 19.07.2024 14:36 Güncelleme: 19.07.2024 14:34

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ'TAN ACEP AÇIKLAMASI

Türkiye'nin akıllı teknolojileri cezaevlerine entegre ederek başlattığı Akıllı Teknolojilerinin Ceza İnfaz Kurumlarına Entegrasyonu Projesi (ACEP) kapsamında, hükümlü ve tutuklular aileleriyle görüntülü görüşme fırsatı yakaladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, dünyaya öncü olacak projenin, şimdiye kadar toplamda 185 milyona yakın görüşmeye olanak tanıdığını duyurdu.

YENİLİKÇİ PROJEYLE HÜKÜMLÜLERİN YAŞAM KALİTESİ ARTIYOR

Bakan Tunç, ACEP sayesinde, ceza infaz kurumlarındaki hükümlü ve tutuklular için, görüntülü görüşmenin dışında, e-Doktor, e-Mektup, e-Sayım, e-Dilekçe gibi çeşitli hizmetlerin geliştirildiğini ifade etti. Ayrıca, Türkiye'de yargısal süreç ve ceza infaz sisteminde, yapay zeka ve teknolojinin etkin kullanımına dair ciddi ilerlemeler kaydedildiğini, ACEP'in de bu çaba ve çalışmaların somut bir örneği olduğunu belirtti.

TEKNOLOJİ İLE AİLE BAĞLARI GÜÇLENİYOR

Teknolojinin bütün teşkilatlarında kapsamlı kullanıldığının altını çizen Bakan Tunç, şunları ekledi: “Akıllı Ceza İnfaz Sistemi Projesi ile ceza infaz kurumlarımızda teknolojinin kullanımı sayesinde yeni bir döneme girmekteyiz. ACEP, hükümlülerin aile bağlarını korumaları ve güçlendirmeleri açısından essiz bir imkan sunuyor. 164 ceza infaz kurumunda uygulanan projemiz kapsamında 750 bine yakın hükümlü ve tutuklu, yaklaşık 900 bin aile üyesiyle sesli ve görüntülü iletişim kurdu.”

ULUSLARARASI BEĞENİ VE MÜKEMMELİYET ÖDÜLÜ

ACEP, Uluslararası Islah ve Ceza İnfaz Kurumları Derneği (ICPA) tarafından yeniden suç işlenmesinin önlenmesi kategorisinde 'Mükemmeliyet Ödülü' alarak uluslararası arenada takdir topladı. Orlando, Florida'da gerçekleştirilen ve 74 ülkenin katıldığı konferansta, projeler uzman bir komisyon tarafından incelendi. Yapılan değerlendirme sonucunda Türkiye'nin öncülükte olduğu ACEP projesi, 26 Ekim 2022 tarihinde düzenlenen törende ödüle layık görüldü. Bu ödül, Türkiye'nin adalet sisteminde teknolojik dönüşümde öncü bir rol üstlendiğinin göstergesi oldu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ