Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AK Parti'nin 8. Olağan Büyük Kongresi'ne katıldı ve tv100 canlı yayınında af tartışmaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, kamuoyunda süregelen af iddiaları hakkında açıklamalar yaparken, bu düzenlemenin af olmadığını ve eşitlik ilkesine dayalı bir düzenleme yapılabileceğini belirtti.
COVID-19 SALGIN DÜZENLEMESİNE DEĞİNİLDİ
Pandemi sürecinde çıkarılan yasal düzenleme, açık cezaevi hükümlülerinin kalan cezalarını denetimli serbestlik altında dışarıda tamamlama imkanı sağlamıştı. Son dönemde bu düzenlemenin kapsamının genişletilebileceği iddiaları gündeme gelmiş ve kamuoyunda tartışılmaya başlamıştı.
AF MI, DÜZENLEME Mİ?
Bakan Tunç, yapılan bu düzenlemenin aslında bir af olmadığını, belirli şartlara göre daha önce benzer suçlardan mahkum olan kişilere de bazı hakların tanınmasını öngördüğünü ifade etti. Düzenlemenin, pandemi sürecinde cezaevindeki bazı bireylerin dışarıda cezalarını tamamlamalarını sağlayan 'Kovid Yasası'ndan yararlanamayan diğer hükümlüler için de geçerli olabileceğini dile getirdi.
MİLLETİN GERÇEKLERE İTİBAR ETTİĞİNİ VURGULADI
Kongre sırasında yaptığı konuşmada milletin gerçeklere itibar gösterdiğini ve AK Parti'nin uzun yıllardır iktidarda oluşunun, ülkenin demokratik ve altyapısal anlamda büyümesinin bir kanıtı olduğunu belirtti. Ayrıca, "Eşitlik ilkesi açısından bir düzenleme yapılabilir ama bu bir af değil," şeklinde konulara netlik kazandırdı.