Adalet Bakanı Tunç: "Narin Cinayeti İçin Gözümüz Üzerinde, 22 Şüpheli Yargı Önüne Çıkıyor!

Narin Güran soruşturmasında son gelişmeler: 22 şüpheli yarın hakim karşısında.

Asayiş 11.09.2024 22:45:00 0
Adalet Bakanı Tunç:
Tarih: 11.09.2024 22:47

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, devam eden Narin Güran soruşturmasının detaylarını paylaştı. Bakan Tunç, şu ana kadar 267 kişinin ifadesinin alındığını ve iki kişinin tutuklandığını, 22 şüphelinin ise gözaltında olduğunu ve yarın mahkemeye çıkarılacaklarını duyurdu.

Türkiye, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde meydana gelen trajik olayın şokunu yaşıyor. 21 Ağustos'ta kaybolan ve 19 gün sonra ölü olarak bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüne ilişkin soruşturma titizlikle devam ediyor. Adalet, İçişleri ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanları, yaslı ailenin acısını paylaşmak ve soruşturma sürecini yakından takip etmek amacıyla Diyarbakır'a gittiler.

SORUŞTURMA NASIL İLERLİYOR?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır Valiliği ziyaretinde soruşturmanın geldiği noktayı aktardı. Narin Güran davasının peşini bırakmayacaklarını vurgulayan Tunç, "Caniler hesap verinceye kadar elimiz, gözümüz ve yüreğimiz burada olacak" diyerek, soruşturmanın her yönüyle ve hassasiyetle sürdürüldüğünün altını çizdi. Bakan Tunç, soruşturmayla ilgili öne çıkan detayları ve 22 şüphelinin mahkemeye çıkarılacağı bilgisini paylaştı.

Soruşturma sürecinde 267 kişiden ifade alınırken, 62 ev ve 24 metruk binada adli arama gerçekleştiği ve çeşitli kaynaklardan elde edilen verilerin kapsamlı olarak incelendiği aktarıldı. Adli Tıp'tan beklenen ölüm raporu ve Van Kriminal Daire Başkanlığının hazırladığı inceleme raporunun önemi de vurgulandı. Bakan Tunç ayrıca, yayılan yanlış bilgilere itibar edilmemesi gerektiğine ve soruşturma sürecinin resmi makamların açıklamaları dışında spekülatif bilgilere göre değerlendirilmemesi gerektiğine dikkat çekti.

Bu kapsamlı soruşturmanın ilerleyen günlerde adaletin tecellisini sağlaması beklenirken, Türkiye pek çok kesimden gelen destek mesajları ve duygusal tepkilerle Narin Güran için adalet istiyor.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem