Açık hava müzesi Ahlat’ta bayram yoğunluğu yaşanıyor

Açık hava müzesi Ahlat’ta bayram yoğunluğu yaşanıyor

Kültür Sanat 29.06.2023 09:15:16 0
Açık hava müzesi Ahlat’ta bayram yoğunluğu yaşanıyor
Tarih: 29.06.2023 09:15 Güncelleme: 29.06.2023 09:15
UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi’nde bulunan ve bünyesinde barındırdığı tarihi mekanlarla açık hava müzesi konumundaki Bitlis’in Ahlat ilçesi, Kurban Bayramı’nda ziyaretçi yoğunluğu yaşıyor.
İslam tarihinin en önemli miraslarından Anadolu’nun Orhun Abideleri olarak da bilinen ve dünyanın en büyük Türk-İslam Mezarlığı olan Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığı; tarihi kümbetler, mağa evler ve Harabeşehir ile Kurban Bayramı’nda da yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. "Türklerin Anadolu’ya girişinin kapısı" ile "Anadolu’nun tapusu" olarak nitelendirilen ve "Sakin Şehir" unvanına sahip Ahlat’a gelen ziyaretçiler; sanat eseri özelliği taşıyan ve üzerlerindeki kabartmalar, motifler, oymalar, kitabeler ve yazılarla tarihe ışık tutan abidevi mezar taşlarıyla birlikte adeta zamanda yolculuğa çıkıyor.
Bayram tatilini fırsat bilerek Ankara’dan Ahlat’ı gezmeye gelen Elif İlik, “Çok uzun zamandır burayı merak ediyorduk. Trenden indiğimiz andan itibaren insanlar bize çok yardımcı oldu. Burada doğa, deniz ve tarih üçü bir arada. Buradan da Van turu yaparak, Hakkari’ye gideceğiz. Bence herkes buraları gelip görmeli. Burası gerçekten herkesin yaşayabileceği güzellikte ve güvenlikte bir şehir. Burada olduğumuz için mutluyuz” dedi.
Almanya’dan gelen Jan Martin isimli yabancı turist ise, “ODTÜ’de okuyorum. Şuan Erasmus programındayım. Arkadaşım Yunus Emre ile beraber Doğu Anadolu turu yapıyoruz. Ankara’dan geliyoruz. Bugün Nemrut Krater Gölü’nü gezdik. Gerçekten güzel bir yer. Türk kültürünü tanımaya çalışıyoruz. Gerçekten burayı çok beğendim” ifadelerini kullandı.
Aydın’dan bayram tatili dolayısıyla gezmek için gelen Çağrı Bingöl’de, “Bugün Ahlat’ın mağara evlerini gezdik. Daha sonra ise kümbetleri ve Selçuklu Mezarlığı’nı gezeceğiz. Tabii buraların tarihi olarak adını duyuyorduk ama gelmek nasip olmamıştı. Buralara gelmek isteyen herkese tavsiye ediyorum. Gerçekten çok güzel yerler” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ