Abdullah Zeydan'ı Kayyum Korkusu Sardı: Van Büyükşehir Mülklerini Telaşla Satmak İstiyor

Kayyum korkusuna kapılan DEM'li hükümlü ve Hakkarili Başkan Abdullah Zeydan, VanMall'da mülkiyeti Van Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan 74 adet dükkan ile 1 ticari otoparkı alel acele satışa çıkarmak istiyor.

Van Haberleri 13.08.2024 21:54:00 0
Abdullah Zeydan
Tarih: 13.08.2024 22:27 Güncelleme: 13.08.2024 22:28

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Van Büyükşehir Belediyesi'nin Hükümlü ve Hakkarili Başkanı Abdullah Zeydan, her an kayyum gelebilir korkusu ile mülkiyeti belediyeye ait olan VanMall'daki 74 dükkan ile 1 ticari otoparkı satışa çıkarmak için Meclis'ten yetki istedi.

VAN BÜYÜKŞEHİR'DE KAYYUM KORKUSU İLE MÜLK SATIŞI TELAŞI

Van Büyükşehir Belediyesi'nin DEM'li ve Mahkum olan Başkanı Abdullah Zeydan, kayyum atanma ihtimali nedeniyle belediyenin gayrimenkullerini aceleyle satışa çıkarmayı planlıyor.

Yönetimdeki endişe, elde edilecek gelirin olası bir kayyum kararı öncesinde gereksiz yere harcanmasına neden olabilir.

ABDULLAH ZEYDAN VANMALL AVM'dEKİ DÜKKANLARIN SATIŞI İÇİN YETKİ İSTEDİ

Dün başlayan Van Büyükşehir Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısının ikinci gününde (Bugün) VanMall AVM'de bulunan 74 adet dükkan ve 1 adet ticari otoparkın satışı için encümene yetki verilmesine ilişkin başkanlık yazısı gündeme alındı.

 

VANMALL AVM'DEKİ BELEDİYE DÜKKANLARIN SATIŞ YETKİSİ VERİLECEK Mİ?

Gündeme alınan başkanlı yazısında belirtilen talebin incelenmesi için talep Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi. Çalışmasını tamamlayarak hazırlayacağı raporu Plan Bütçe Komisyonu meclise sunacak. Mecliste yapılacak olan değerlendirmenin ardından VanMall AVM'de bulunan 74 adet dükkanın ve 1 adet ticari oto parkın satışı için encüme yetki verilmesine ilişkin talep oylanacak.

VAN MİLLETVEKİLİ GÜLCAN KAÇMAZ SAYYİĞİT SATIŞI TBMM'YE TAŞIMIŞTI

DEM Parti Van Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, geçmişte Van Büyükşehir Belediyesi'ne ait mülklerin hızlı bir şekilde satışa çıkarılması veya başka kurumlara devredilmesine kısıtlama getirilmesini isteyerek TBMM gündemine taşımıştı.

DEM'li siyasetçileri samimi ve dürüst olmaya davet eden seçmen, "Gülcan Kaçmaz Sayyiğit TBMM gündemine taşıdığı arsa satışlarına ve devredilmesine kısıtlama getirilmesi konusunda samimi ise Van Büyükşehir Belediyesi'nin DEM'li yönetiminin dükkan satışlarına sessiz kalmak yerine kısıtlasın." diyerek görev çağrısında bulunmuştu.

DEM'Lİ VAN MİLLETVEKİLİ SAYYİĞİT'TEN ÇELİŞKİLİ TUTUM!

"DEM'li Belediye Başkanları, Van Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit'in bu çağrısının kapsamı dışında mı? DEM'li Belediye Başkanları canları ne isterse yapabilirler mi?" şeklindeki sorular cevap bekliyor.

SAYYİĞİT'E İLKELİ VE DÜRÜST DAVRANMA ÇAĞRISI

Vanlılar "Gülcan Kaçmaz Sayyiğit bu çağrısında ilkeli ve dürüst ise DEM'li Belediye Başkanlarının arsa ve gayri menkul satışlarına da karşı çıksın." çağrısında bulundu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi