Tarih: 11.09.2024 22:06

Abdullah Zeydan Van Büyükşehir’in Mülklerini Hangi Gerekçelerle Satacak? İşte Detaylar!

Facebook Twitter Linked-in

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Her gün kayyum gelecek korkusu yaşayan ve ortadan kaybolan, firar edeceği yönünde iddialar bulunan DEM’li Başkan Abdullah Zeydan’ın, Van Büyükşehir Belediyesi’nin Van Mall AVM’de bulunan 74 dükkân ve 1 ticari oto parkın satış yetkisinin encümene verilmesini isteyen yazısı Ağustos ayında meclis gündemine gelmişti.

BELEDİYE MÜLKLERİNİN SUDAN SEBEPLERLE SATILACAĞINI HABER YAPMIŞTIK

75 belediye mülkünün satış yetkisinin encümene verilmesi talebinin Ağustos ayı meclisinde gündeme gelmesi üzerine “Kayyum gelmeden belediye mülklerinin apar topar satılarak elde edilecek kaynağın gereksiz yerlerde harcanarak Van halkına ait olan varlığın yok edilmesi planlanıyor.” İddiasını gündeme getirmiştik.

Yayınladığımız “Abdullah Zeydan'ı Kayyum Korkusu Sardı: Van Büyükşehir Mülklerini Telaşla Satmak İstiyor” ve “Abdullah Zeydan Van Büyükşehir Belediyesi Mülklerini Eylül'e kadar Satamayacak” haberleri ile konu hakkında kamuoyunu bilgilendirmiştik.

MÜLKLERİN SATIŞ YETKİSİNNİ ENCÜMENE VERİLME TALEBİ GÜNDEME GELDİ

Meclis, satış yetkisinin encümene verilmesi talebinin incelenerek rapor hazırlanması için Plan Bütçe Komisyonuna havale etmişti. Komisyonun raporu Ağustos meclisine yetiştirememesi üzerine, Eylül Ayı Meclis Toplantılarının 10 Eylül 2024 günü saat 15.00'de yapılan ikinci oturumunda gündeme geldi.

DAĞ FARE DOĞURDU

Plan Bütçe Komisyonunun 75 adet belediye mülkünün satış raporu Van Büyükşehir Belediyesi Meclisi Eylül ayı toplantısının ikinci oturumunda gündeme geldi.

Sudan sebeplerle gerekçelendirilen Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan raporda “Van Mall AVM (CityVan) binasında Büyükşehir Belediyesi’ne ait 74 dükkân ve bir ticari otoparkın belediyeye maddi külfeti, kiracı ile anlaşmazlık, tahsilat kayıpları ve benzeri sebeplerle satışın Encümene verilmesi” şeklindeki ifadeler yer aldı.

MÜLKLERİN SATIŞ YETKİSİ DEM’Lİ ÜYELERİN OYLARI İLE KABUL EDİLDİ

Plan Bütçe Komisyonu satış yetkisinin encümene verilmesi ile ilgili raporunu meclise sundu.

Abdullah Zeydan'ın Van Büyükşehir Belediyesi'nin 74 dükkân ve bir ticari otoparkının satış yetkisinin encümene verilmesi yönündeki talebi mecliste oylandı.

AK Partili Meclis üyelerinin ret oylarına karşılık DEM'li üyelerin evet oyu vermesi üzerine oy çokluğu ile Van Mall AVM'deki 74 dükkan ve bir ticari otoparkın satış yetkisinin encümene verilmesi talebi kabul edildi.

BAHANEYE BAK BAHANEYE!

Abdullah Zeydan Belediyeye ait gayrimenkulleri satmak ve parasını saçıp savurmak istiyoruz demiyor da türlü bahanelerin arkasına saklanmak için komisyona çocukların dahi inanmayacağı gerekçeli rapor hazırlatıyor.

Van Büyükşehir Belediyesi Plan Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan raporda satışa gerekçe olarak gösterine bahaneler kargaları dahi güldürecek cinsten.

İşte mülklerin rapordaki gülünç satış sebepleri;
Van Mall AVM'deki dükkânların belediyeye maddi külfeti varmış!
Kiracılar ile anlaşmazlıklar yaşanıyormuş!
Kira tahsilat kayıpları varmış!
Benzer başka sebepler de varmış!

Kaynak: Van Postası Gazetesi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —