Abdullah Öcalan Yeğeni İle Buluştu: Çatışmayı Siyasi Alana Taşıma Mesajı Verdi

DEM Milletvekili Ömer Öcalan, İmralı'da terörist başı Abdullah Öcalan ile görüştü.

Asayiş 24.10.2024 20:57:00 0
Abdullah Öcalan Yeğeni İle Buluştu: Çatışmayı Siyasi Alana Taşıma Mesajı Verdi
Tarih: 24.10.2024 21:02

DEM Partili Ömer Öcalan, yıllar sonra amcası ve teröristbaşı Abdullah Öcalan ile gerçekleştirdiği göz dolduran bir görüşmeyi kamuoyuyla paylaştı. İmralı Adası'ndaki cezaevinde kalan Öcalan, yeni süreç ve kararlılık mesajıyla dikkatleri üzerine çekti.

TERÖRİSTBAŞI ÖCALAN'DAN YENİ MESAJ

Ömer Öcalan, amcası Abdullah Öcalan'ın çatışma ortamını siyasi alana taşıyabilecek potansiyele sahip olduğunu açıklayarak, barış odaklı bir çıkışa işaret etti. Bu ifadeler, terör örgütü PKK'nın lideri olarak bilinen Abdullah Öcalan'ın, zindanda dahi durum değerlendirme ve strateji belirleyebileceğini aktaran bir nitelik taşıyor.

BAHÇELİ'NİN ÇAĞRISI VE İMRALI ZİYARETİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin teröristbaşı Öcalan'la ilgili yapmış olduğu açıklamalar, Türkiye gündemine bomba gibi düşmüştü. Meclis çatısı altında gerçekleştirilecek bir oturumu işaret eden Bahçeli'nin ifadeleri sonrasında, Öcalan'a gerçekleştirilen aile ziyaretinin zamanlaması dikkat çekti.

DEM PARTİLİ ÖMER ÖCALAN'DAN KONFİRMASYON

DEM Partisi Milletvekili Ömer Öcalan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla amcası Abdullah Öcalan ile olan görüşmeyi doğruladı. Paylaşımda ayrıntılara yer verdiği gibi, aile olarak gerçekleştirilen bu görüşmenin bir hukuki hak çerçevesinde sürdürülebilmesi gerektiği vurgusu yapıldı.

ÖCALAN'IN VERDİĞİ MESAJ VE SAĞLIK DURUMU

Amca ile yeğen arasındaki görüşmenin detayları da kamuoyu ile paylaşıldı. Ömer Öcalan'ın ifadelerine göre Abdullah Öcalan, mevcut siyasi konjonktürü değerlendirerek konuşma sırasında birçok konuya değindi ve şu mesajı iletmek istediğini belirtti: "Tecrit durumu devam etse de, oluşacak koşullarda bu süreci çatışma ve şiddet zemininden hukuki ve siyasi alana taşıyabilecek kapasitede olduğumu vurgulamak isterim." Sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Ömer Öcalan, amcasının herkese selamlarını ilettiğini de ekledi.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bosna'nın Özgürlük Sembolü Aliya İzzetbegoviç: Bağımsızlık Mücadelesinin Yıl Dönümünde Anıyoruz


Öteki Gündem

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem