Abdullah Aras'tan siyasi partilere 'Van'ın selameti için birleşin' çağrısı

AK Parti eski il başkanı Abdullah Aras, SP, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Yeniden Refah Partisi'ne "Ellerini vicdanına bırakarak Van'ın sorunlarını çözecek, ideolojik davranmayacak partiyi desteklesinler" çağrısı yaptı.

Van Haberleri 19.12.2023 12:30:00 0
Abdullah Aras
Tarih: 19.12.2023 12:37 Güncelleme: 19.12.2023 13:27

Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Yeniden Refah Partisi'ne seslenen AK Parti eski il başkanı Abdullah Aras, “Yerel seçimlerde Van'da birleşme kararı almanın Van'ın geleceği, selameti için faydalı olacaktır. Van'da 700 bin civarında seçmen var.  Bu seçimde geçmiş seçimlerde olduğu gibi iki parti arasında geçeceğini düşünüyorum. Bu seçimin heba edilmemesi için Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Yeniden Refah Partisi'nin Van için birleşmesi gerektiğini düşünüyorum. Ellerini vicdanına bırakarak Van'ın sorunlarını çözecek, ideolojik davranmayacak partiyi desteklesinler” dedi.

AK Parti eski il başkanı Abdullah Aras Vansesi Gazetesi'ni ziyaret ederek imtiyaz sahibi Erdal Perihan’la Van üzerine görüş alışverişinde bulundu. Ziyarette konuşan Aras, “Aday profiliyle ilgili arkadaşlarımızla sürekli istişare ediyoruz. İyi bir aday açılımını yapamıyoruz. Hep diyoruz ki iyi bir insan, iyi bir insan ama o iyi insanın adını koyamıyoruz. Dolayısıyla aday profilinin başta Van’la bütünleşmiş bir insanın olması gerekir. Sadece Van merkezini değil Van’ın tümünü, 13 ilçenin tümünü çok iyi bilen adaylara yer verilmeli. Van’da belediyecilik hizmetlerinde siyaseten değil 1 milyon 100 bine hitap eden, kendisine oy veren veya vermeyen bütün insanlara eşit düzeyde davranan bir belediye başkanı mantığının olması gerekir” ifadelerini kullandı.

“AK PARTİ VAN’DA ÇOK OY KAYBETTİ”

AK Parti’nin Van’da son zamanlarda önemli bir oranda oy kaybettiğini belirten Aras, “Siyaset insanları yönetme ve yönlendirme sanatıdır. Bazı insanlar farklı iş kollarıyla uğraşırlar ama siyasetin iş kolu insanları yönlendirmek, yönetmek, yön vermektir. Siyaset işi zor bir sanattır. AK Parti 23 yıllık siyaset hayatında ülkemizde ciddi bir değişim ve dönüşüme imza attı. Bilinen bazı ezberleri bozdu. Türkiye’ye yeni bir siyasi anlayış, yeni bir hareket, yeni bir algı getirdi. Daha önce yasaklı olan birçok şey AK Parti sayesinde ortadan kalktı. Hak ve özgürlükler, ekonomi, sağlık, eğitimde ciddi anlamda reformlar yaptı. Siyasete başladığı 2001 yılından bugüne kadar girmiş olduğu bütün seçimlerde tek başına iktidar olan ve Türkiye’nin tek partisi olarak seçimlerden çıkan siyasi bir harekettir. Temenni ederiz ki bu siyasi hareket ilkeleri doğrultusunda aynı şekilde devam eder. 2019 yılında kaybettiğimiz İstanbul, Ankara başta olmak üzere bütün belediyeleri 2024 yılında yapılacak yerel seçimlerde inşallah tekrar kazanırız. Ülkemizin siyasi tarihine baktığımız zaman çok az parti kazandıktan bir sonraki dönem tekrar iktidar olmuştur fakat AK Parti 20 yılda birinciliği kimseye kaptırmadı ama ister istemez bazı eksiklikler hasıl oldu. Yıpranmalar meydana geldi. Biz bunu gördük. Örneğin Van’da daha önceleri yüzde 50 oy oranına sahipken, maalesef son seçimde yüzde 26’ya kadar indik. Dolayısıyla bunu çok iyi şekilde irdelememiz, analiz etmemiz, masaya yatırmamız gerekiyor. Sebep ve etkilerini ciddi anlamda kendi içimizde tartışmamız gerekiyor. Neden oy oranımız bu kadar düştü? Hatalarımızı ve eksiklerimizi tespit edip ortadan kaldırmamız gerekiyor. Çünkü Van’da büyükşehir dahil 13 ilçeyi kazanmak istiyorsak yerel seçimler için hepimizin çok iyi çalışması gerekir” diye konuştu.

 

 

“2024 YEREL SEÇİMLERİNİN AK PARTİ İÇİN HAYIRLI BİR SEÇİM OLACAĞINI TAHMİN EDİYORUM”

2024 seçimlerinin AK Parti için iyi geçeceğini düşündüğünü belirten Aras, “İnsanların muzdarip olduğu kayyum anlayışını ortadan kaldırmak, Van’a yakışır bir AK belediyeciliği sergilemek için herkesin üzerine düşen görevi yapması gerekir. Bir ilin kalkınması yerel yönetimlerle olur. Güçlü bir yerel yönetim o ilin önünü açar, gelecek nesillerin yaşam tarzlarını değiştirir. Bunu iyi bir belediyecilik anlayışına sahip olan kişiler yapar. Devlet memuru mantığıyla hareket eden zihniyet belediyecilikte çok fazla adım atamaz. Kenti ileriye götüremez. İdeolojik düşünceye sahip olan insanlarda başa gelseler bile belediyeciliği kendi ideolojilerin çerçevesi dahilini aşmadıklarından dolayı halka hizmet götüremezler. Dolayısıyla hem kayyum anlayışı hem de ideolojik anlayışı Van’ımızı ileriye götüremez. Aksine daha geriye gidiyoruz. İleriye götürecek tek parti AK Parti’dir. AK Parti’nin de kendi içindeki bazı eksikleri gidererek 2024 seçimlerine tam teşekküllü iyi bir aday listesiyle halk tarafından kabul gören adaylarla seçime giderse halkın hiçbir tereddüttü kalmayacaktır. Halkımız hizmet odaklı düşünecek olmasından dolayı 2024 yerel seçimlerinin AK Parti için hayırlı bir seçim olacağını tahmin ediyorum” şeklinde konuştu.

“BELEDİYECİLİK ÖNEMLİ BİR İŞTİR”

Belediyeciliğin önemli bir iş olduğuna dikkat çeken Aras, “Aktif siyasete 2014 yılından sonra ara verdim ama AK Parti’ye adım atmış olduğum 2009 yılından bugüne kadar Türkiye’de yaşayan bir birey olarak asla siyaseti bırakmadım. Çünkü insanları dizayn etme sanatı olan siyasetin hayatımızda yerinin olması gerekir. Birçok şeyi siyaset olmadan asla ve asla gerçekleştiremiyorsunuz. Dolayısıyla siyaseti terk etmedik, siyasetle birlikte yaşıyoruz. Okuyoruz, analiz ediyoruz, olup bitenlere kulak veriyoruz. Özellikle siyaset yapmış olduğumuz il Van olunca bizim için daha da önem arz ediyor. Çünkü biz burada yaşadık, burada büyüdük, eğitim, ticari, sosyal hayatımız hep Van’da geçti. Kendimizi Van’ın bir parçası olarak görüyoruz. Van’ın geleceği noktasında sanki üzerimizde ciddi anlamda vazifeler, görevler var. Bu noktadan dolayı da asla siyaseti terk etmedik. Belki teşkilat bazında ara vermiş olabiliriz ama AK Parti kimliğimiz halen devam etmektedir. Şu ana kadar adaylık konusunda bize gelen bir teklif yoktur fakat üzerimize düşen bir görev varsa seve seve yerine getirmek için elimizi değil gövdemizi taşın altına bırakmaya hazırız. Faydalı olabileceksek, halkımızın teveccühüne layık olabilirsek, bizim için en büyük nimettir. Van halkına hizmet etmek hakka hizmet, ibadet olarak görüyorum. Hele hele söz konusu belediyecilik anlayışı olunca ben gerçekten belediyecilik anlayışıyla yapılan bütün hizmetlerin iyi niyet çerçevesinde olduğu müddetçe ibadet aşkıyla görüyorum. Bir milletvekili olarak siyaset yapabilirsiniz. Ankara’ya gidersin, Van ile irtibat ve diyaloğun bir, iki hafta gidip gelmekle olur. Bir iki gün gibi sınırlı Van’da yaşıyorsun ama bir belediye başkanı 365 gün Van’da yaşıyor. 7 gün 24 saat halkın sokaklarında, insanlarıyla, fakiriyle, mazlumuyla, zenginiyle, kimsesiziyle, tüccarıyla, esnafıyla, ziraatla, eğitimle uğraşan her kitle ve kesimle haşır neşir olması gerekir. Dolayısıyla Van’da siyaset yapmak, belediyecilik yapmak büyük bir vazifedir, büyük bir erdemliktir” dedi.

“VAN’I BİLEN İNSANLAR ADAY GÖSTERİLMELİ”

Van’ın sorunlarını bilen isimlere yer verilmesi gerektiğini kaydeden Aras, “Adayların profilleriyle ilgili arkadaşlarımızla sürekli istişare ediyoruz. İyi bir adayın açılımını yapamıyoruz. Hep diyoruz ki iyi bir insan, iyi bir insan ama o iyi insanın ismini bırakmıyoruz. Dolayısıyla aday profilinin başta Van’la bütünleşmiş bir insanın olması gerekir. Sadece Van merkezini değil Van’ın tümünü, 13 ilçenin tümünü çok iyi bilen adaylara yer verilmeli. Van’da belediyecilik hizmetlerinde siyaseten değil 1 milyon 100 bine hitap eden, kendisine oy veren veya vermeyen bütün insanlara eşit düzeyde davranan bir belediye başkanı mantığının olması gerekir. Bana oy verenlere hizmet edeceğim, vermeyenlere etmeyeceğim anlayışı kesinlikle kabul edilebilir bir anlayış değil. Hatta benim nazarımda kendisine oy vermeyen insanları kazanmak için belediyecilik anlayışını önce o insanlara götürmek gerekir. AK Parti farkındalığını ortaya çıkarmak için iyi bir çalışma yapmalıyız. Doğu Anadolu’nun gözbebeği olan Van’ımızın şuan ciddi sorunları bulunmaktadır. Trafik sorununu birinci gündem maddesi yapan belediyecilik anlayışı olması gerekir. Hangi belediye başkanı olursa olsun önce trafik sorununu çözmek için çalışmalı. Batı illerindeki belediyecilikle Van’daki belediyeciliği kıyasladığımız zaman inanın biz ciddi anlamda geri kalmışız. Şu an da caddelere asfalt dökmek, parke taşı döşemek, çöp toplamak bir belediyecilik anlayışı olamaz. Zaten bunlar belediyelerin asli görevidir. Bunları yapmak zorundadır. Van’ın artık bunları aşması gerekir. Batıda bunlar aşılmış, bizde o kadar eksik şeyler var ki belediyecilik denince aklımıza gelen ilk şey kapımızdaki çöp alındı mı? mahallelerimizin yolları asfaltlandı mı? biz bunları düşünüyoruz. Belediyecilik bunun çok çok ötesinde bir anlayıştır. Belediye sağlığa, eğitime, ulaşıma el atması gerekir. Örneğin Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanının geçtiğimiz günlerde bir programını izliyorum. Karayollarına ait olan ana arterlerde alt geçitler yapmıştır. Spiker sordu, burası sizin hizmet alanınızda değil, neden belediye olarak böyle bir işe girdiniz? Belediye Başkanının verdiği cevap çok güzel, dedi ki biz baktık ki Şahinbey’de böyle bir sorun var. Kimin yaptığı fark etmez, yeter ki halkımız rahat etsin anlayışıyla hareket ettik dedi. Belediyelerin ciddi bütçeleri var. İnanın belediye başkanı bütçesini hizmet için kullanırsa iki yılda önemli projeler hayata geçirir. Belediyelerde imkanlar var. İktidar vatandaşlara hizmet edilsin diye ciddi bütçeler göndermektedir. AK Parti bütçe konusunda ayrım yapmıyor. Kendi dışındaki tüm belediyelere eşit bütçe gönderiyor. Dolayısıyla temenni ederiz Van’a iyi bir belediyecilik mantığı gelir. Umarız yaşamış olduğumuz sorunları bir an evvel çözülür. Kentimize ufku geniş, şehircilik anlayışına sahip, vizyoner yöneticiler seçilerek göreve gelir” ifadelerini kullandı.

“VAN’DA 700 BİNE YAKIN SEÇMEN VAR”

Van’da yerel seçimlerin iki parti arasında geçeceğini belirten Aras, “Bildiğiniz üzere AK Parti’den ayrılan bazı isimler yeni parti kurarak yollarına devam ettiler. DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Refah Partisi’nin geçen seçim oy oranlarına baktığımız zaman bir miktar oy aldılar. Gelecek ve DEVA Partisi Millet İttifakı çatısı altında seçimde yarıştılar. Mayıs ayında almış oldukları oy potansiyeline baktığımız zaman bir miktar oy aldılar. Yeniden Refah Partisi beklenmeyen bir oy aldı. Van’da 700 bine yakın seçmen var.  Bu seçiminde geçmiş seçimlerde olduğu gibi iki parti arasında geçeceğini düşünüyorum. Bu seçimin heba edilmemesi için diğer partilerin Van için birleşmesi gerektiğini düşünüyorum. Ellerini vicdanlarına bırakarak Van’ın sorunlarını çözecek, ideolojik davranmayacak partiyi desteklesinler. Benim onlara sizin aracılığınızla çağrım olsun. Bunu yaparlarsa inanıyorum ki sorunlarımız çözüme kavuşur. Çünkü bu Van için bir fırsattır. Bu fırsatı kaçırmayalım. Bizim kayyumdan ve siyasi ideolojiden kurtulmamızın yegane yolu budur. Biz bu memleketin insanlarıyız. Çocuklarımızın geleceğini burada şekillendirmemiz gerekiyor. Dolayısıyla çocuklarımıza iyi bir Van bırakmak için herkesin değerlerimize sahip çıkması gerekir. Belediyecilik eliyle Van’da çok güzel hizmetler yapılabilir. Umarız 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler Van’ımız için hayırlı olur” dedi.


Haber Kaynak : Vansesi Gazetesi
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem