ABD'nin Suriye'den Çekilme Planı mı? MSB'den Gözdağı!

ABD'nin Suriye'den çekilmesine ilişkin spekülasyonlar ve Türkiye'nin tavrı.

Genel 7.11.2024 13:14:00 0
ABD
Tarih: 07.11.2024 13:18 Güncelleme: 07.11.2024 13:14

Milli Savunma Bakanlığı'nın (MSB), Amerika Birleşik Devletleri'nin Suriye'den asker çekip çekmeyeceğiyle ilgili iddialara karşı bir açıklama yaptığı belirtiliyor. Türkiye, bölgesel savunma ve güvenliği yakından takip ederek ABD'nin eylemlerini izliyor ve seçim sonrası gelişmelere dikkat ediyor. 

Ayrıca, ABD seçimlerinin ardından yaşanabilecek F-16 tedariki süreci konusunda, Türkiye ile ABD arasındaki ilişkinin stratejik müttefiklik temellendiği ve bu süreçte olumlu gelişmeler olacağına yönelik inançlar ifade edildi. 

TERÖRLE MÜCADELEDE ETKİN GELİŞMELER VE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Milli Savunma Bakanlığı tarafından düzenlenen haftalık basın toplantısında Tuğamiral Zeki Aktürk, terörle mücadelede önemli açıklamalarda bulunmuş. Irak ve Suriye'de etkisiz hale getirilen terörist sayısı ve ele geçirilen silah, mühimmat, EYP düzenekleri gibi önemli bilgiler verildi. Ayrıca kaçan ve teslim olan teröristler hakkında bilgi paylaşıldı. 

Hudut hattındaki gelişmeler de ele alınarak yasa dışı geçiş girişimlerine dair istatistikler ve Yunanistan tarafından denize bırakılan göçmenlerin kurtarıldığı bilgileri verildi. İsrail'in bölgeye yönelik saldırılarına karşı Türkiye'nin duruşu ve beklentileri aktarılırken, ilgili ülkelerin akılcı ve barışçıl bir tutum benimsemesi çağrısı yapıldı. 

GÜVEN ARTTIRICI ÖNLEMLER VE ULUSLARARASI ETKİNLİKLER

Türkiye ile Yunanistan arasında İstanbul'da gerçekleşen Güven Arttırıcı Önlemler Toplantısı'nda, 2024 ve 2025 yılları için belirlenen faaliyetlerin askeri iş birliğini güçlendirmek adına anlaşmalar yapıldığı belirtildi. Ayrıca Türkiye'nin jeodezik çalışmaları ve askeri eğitim faaliyetlerine dair bilgiler verildi. Mehteran Birlik Komutanlığı'nın KKTC'nin kuruluş yıl dönümü etkinlikleri için konserler vereceği bilgisi de aktarıldı. 

KKTC'NİN GÜVENLİĞİ VE TÜRKİYE'NİN TUTUMU

KKTC'nin güvenliğine potansiyel tehdit oluşturacak ve bölgedeki dengeyi bozabilecek her türlü gelişmenin Türkiye tarafından yakından izlendiği de ifade edildi. Fransa'nın Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne yapacağı silah yardımı konusunda Türkiye'nin gerekli askeri ve siyasi tedbirleri alacağına dair açıklamalar yapıldı.

Anahtar Kelimeler: ' Suriye' Çekilme Planı ? ' Gözdağı!
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ